Glas Javnosti

DELA KOJA BUDE LEPO U LJUDIMA: SLIKARSTVO NAS VODI KA BOGU I NAMA! – MIŠA MIHAJLO KRAVCEV (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Gost Glasa javnosti je Miša Mihajlo Kravcev, slikar i pisac. Više je povoda za razgovor i svi su lepe vesti u moru sivila koje nas okružuje.

Upravo mu je iz Italije stigla vest da je osvojio prestižnu međunarodnu nagradu “Đoto” za simboličku umetnost. Tu je još jedno priznanje: njegovo ime uvršteno je u Oksford enciklopediju. A nedavno je javnosti predstavio svoju novu knjigu “Hram belih konja”.  

Govorio je o tome šta mu nagrada “Đoto” znači, kao i to što je laureat Rus, zašto je pravi uspeh dobiti priznanje od onih koji vas ne poznaju, da oseća da će tek uraditi najveća dela.

Ekskluzivno je otkrio šta sve krije “Hram belih konja”, objasnio je i zašto reč Priroda piše velikim slovom, šta kuma Maja Odžaklijevska kaže za njegova dela, šta je Mišin zakon dodira, zašto je jednom bio odustao od slikarstva...

Pitali smo ga o njegovim slikama i knjigama, simbolima i bojama koje koristi, šta savetuje mladim ljudima, slikarima, šta je važno za uspeh, da li je bitno završiti akademiju, o čemu razmišlja dok slika, o njegovom ruskom poreklu, planovima…  

Ceo razgovor pogledajte u videu ispod.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR