Glas Javnosti

DA LI ĆE GRADNJOM NA MAKIŠKOM POLJU UMESTO PITKE VODE POTEĆI KANALIZACIJA?

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Pred odbornicima Gradske skupštine Beograda uskoro će se naći, kako je najavljeno, Nacrt plana detaljne regulacije dela Makiškog polja, koji je bio razlog nedavnog protesta ispred Gradske uprave. Protest je, na inicijativu Bitke za Košutnjak, okupio aktiviste i predstavnike više udruženja građana i pojedinih stranaka, stručnjake.

Oni se protive usvajanju plana koji će omogućiti izgradnju na Makiškom polju čime će, kako su istakli, izvorište odakle se Beograd snabdeva vodom za piće biti višestruko ugroženo i izloženo, između ostalog, opasnosti od prodiranja otpadnih voda.

Predviđeno je da se, upozorili su, ne gradi posebno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, već da kanalizacija iz budućeg naselja ide u postojeći, zastareli kanalizacioni sistem grada koji direktno pušta neprečišćene otpadne vode u Savu i Dunav.

Prema njihovoj oceni, građani nisu imali pravu priliku da iznesu svoje argumente protiv projekta, prave javne rasprave nije bilo. Zahtevaju da čitav postupak bude obustavljen. Koji su njihovi argumenti, pogledajte u video prilogu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR