Glas Javnosti

BUDUĆNOST BELOG SPORTA U SRBIJI: NOVAK I JANKO ĆE POKRENUTI SRPSKI TENIS! (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Dejan Kojić, teniski trener i jedan od najboljih teniskih stručnjaka kod nas u intervjuu za Glas javnosti govori o upravo završenom Serbia openu na kome je titulu poneo Mateo Beretini.

Komentarišući ovo otvoreno prvenstvo Srbije Kojić objašnjava zašto je upravo ovaj turnir za Đokoviće zapravo porodični turnir pun emocija, osvrnuo se na maratonski meč Novaka i Karaceva ističući da je Aslan fantastično igrao protiv prvog reketa sveta i da grešku ne treba tražiti u Đokoviću.

Prema Kojićevim rečima, srpski teniseri svakako nisu podbacili na ovom Seria openu. Izuzetno je važna činjenica da od sedam miliona koliko nas Srba ima, imamo 5 igrača koji su u top 100 na svetu. Taj podatak dovoljno govori o tome koji je kvalitet srpskog tenisa.

Ipak, postoje i neke stvari koje bi trebalo promeniti. Kojić se najviše uzda u Novaka i Janka koji su već najavili da će pokrenuti srpski tenis. Prema njegovim rečima, takvi ljudi poput Novaka, Janka, Zimonjića, Troickog, svakako mogu mnogo da učine u svetu srpskog tenisa za mlade generacije koje dolaze.

Dejan Kojić je sa nama podelio i neke od svojih sjajnih ideja koje se tiču razvoja tenisa kod nas, pogotovo među mlađim generacijama. Jedna od njih je organizovanje Teniskog karavana kroz Srbiju koji bi zapravo postao festival ovog sporta u raznim gradovima Srbije i išao bi od grada do grada.

Kojić, koji je u Teniskom savezu Beograda bio koordinator programa 10s, objašnjava šta zapravo podrazumeva posao jednog teniskog trenera i kako je moguće raditi sa detetom od 4 godine do čoveka od 74.

Šta je to što bi trenutno u svetu srpskog tenisa moglo da se promeni, kako je moguće da nam bude bolje i u koga se Dejan Kojić najviše uzda, pogledajte u videu ispod.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR