Glas Javnosti

BODA NINKOVIĆ: OVAKO IZGLEDA MOJA PRVA LJUBAV! (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Slobodan Boda Ninković se posle više od četiri decenije vratio svojoj prvoj ljubavi – muzici!

Njegov bend “OPS” ponovo je na okupu i upravo su objavili njihov prvi studijski album zanimljivog naziva “Mala prodavnica delikatesa“. Ovaj proslavljeni glumac otkrio je za  “Glas javnosti” kako je biti penzioner, otkud on u muzičkom svetu, ali i da li će nastaviti da se bavi glumom. 

 IMG_20211129_121706 

Na izdanju se, kako kažu članovi ekipe, nalazi deset delikatesnih ljubavnih  rokenrol pesama zaustavljenih u razvoju, nadograđenih  životnim i muzičkim iskustvom.  Ovu samostalnu zanatsku muzičko-delikatesnu radionicu podržali su  na promociji, između ostalih, Irfan Mensur, Vanja Nenadić, Dragi i Žika Jelić, Bojan Jeremić.

Muzički kritičar Aleksandar Žikić se, takođe, osvrnuo na rad “OPS” benda.

IMG_20211129_115604 

- Prvi put sam ih čuo na  Gitarijadi u Smederevu 1979. godine, tada su pobedili bez ikakvih problema. Iako sam tek počinjao da pišem, video sam da se radi o jednom veoma perspektivom sastavu. Promovišu dobro raspoloženje, što je vrlo retko u savremenoj kulturi. Duhovit je, ali nije parodičan  - kaže Žikić.

Ono što karakteriše ovaj muzičko-scenski bend, pored pozorišnih elemenata, jeste provokativni i duhoviti tekstovi, a članovi obećavaju da će se ubuduće mnogo više posvetiti stvaranju nove muzike.

“OPS” se izrodio iz istoimenog smederevskog pozorišta i svoju premijeru imao na muzičkom Festivalu “Omladina”u Subtici sa kompozicijom “Hajde sada ti poskoči, momče”. A sada su među članovima benda, pored osnivača,  autora muzike, koautora ponekog teksta i glavnog vokala Bode Ninkovića i suosnivač, autor tekstova, kreator scenskog nastupa i falš vokal Jovica Tišma Jocko, gitarista i aranžer Dragoljub Martić Braca, klavijaturista i aranžer  Miodrag Nadaškić Nale, basista Zoran Lazarević Zoća, , bubnjar Lazar Pantić Laza.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR