Glas Javnosti

BATAJNIČANI BLOKIRALI PRUGU! Zahtevaju obećani NADVOŽNJAK da ne bi kružili 30 KILOMETARA! (VIDEO)

TV Glas
Autor:

U Batajnici, u delu naselja poznatijem kao Šangaj, danas 07. februara velika grupa nezadovoljnih meštana blokirala je pružni prelaz kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog neizgradnje nadvožnjaka koji bi zamenio ovaj dosadašnji prelaz.

U 12 časova započeta je najavljena blokada prelaza preko pruge uz prisustvo većeg broja policajaca koji su obezbeđivali red i mir. Protest je protekao mirno. Građanima nije bilo u prvom momentu dozvoljeno da blokiraju auto prevoz i prelaz preko pruge, ali u jednom momentu došlo je do komešanja i nezadovoljni građani su se spontano sa svih strana sjatili na put kada je rampa bila spuštena usled prolaska voza, i više nisu želeli da se raziđu i oslobode pružni prelaz.

Oko dva sata je saobraćaj bio obustavljen. Podsećamo da je taj prelaz vrlo frekventan te se stanovnici Batajnicenadaju da će ovaj protest uroditi plodom i da neće morati nadalje da prave slićne proteste.

Naime, problem koji njih muči tiče se izgradnje Brzih pruga Srbije u okviru kojih bi ovaj pružni prelaz trebalo da zameni nadvožnjak koji još uvek nije ni počeo da se gradi, a najavljeno je da bi Brza pruga već negde u martu trebalo da bude puštena u rad.

Infrastruktura Brzih pruga podrazumeva izgradnju zida koji opasuje prugu u potpunosti te više neće biti moguće prugu preći. I zato je nadvožnjak neophodan. Nezadovoljni stanovnici Batajnice se plaše da će biti potpuno odsečeni i da će im za prelaz iz jednog u drugi deo Batajnice, kao i dalje kretanje prema gradu biti otežano za gotovo 30 kilometara više.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR