Glas Javnosti
Posta

ADVOKAT GAJIĆ: AKO TUŽILAŠTVO REAGUJE ŠAPIĆ MOŽE DA DOBIJE I ZATVORSKU KAZNU (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas Javnosti

Krivična prijava Prvom osnovnom tužilaštvu zbog krivičnog dela gradnje bez građevinske dozvole na Bežanijskoj kosi, podneta 14. juna protiv predsednika opštine Novi Beograd i potpredsednika SNS, Aleksandra Šapića, kao i NN lica koje izvodi građevinske radove, ističe za Glas javnosti advokat Vladimir Gajić.

- Ja zastupam gospodina Pejovića (Ljubinko) koji faktički deli kuću sa Aleksandrom Šapićem na Bežanijskoj kosi. Oni dele krov. Početkom maja Šapić je počeo radove, poslao je svog izvođača kod mog klijenta da ga pita da li se slaže sa tim da se između njih podigne kalkanski zid. Moj klijent se, nakon konsultacije sa arhitektom složio. I onda su počeli radovi na toj Šapićevoj polovini koji su sve samo ne obični radovi popravke krova. To je zidanje dva nova sprata, potpuno je skinut krov, podignut je zid koji gospodinu Pejoviću potpuno zaklanja prirodni vidik. Mi smo sigurni da Šapić nema građevinsku dozvolu za te radove. U jednom trenutku on je tamo obesio tablu sa nekim rešenjem opštine Novi Beograd i ono što je moja predpostavka jeste da on ima odobrenje za izvođenje takozvanih investicionih radova na održavanju koji podrazumevaju zamenitu crepa na krovu, zamenu oluka i nekih sitnih prepravki koje nikoga ne ugrožavaju – ističe Gajić dodajući da je inače celo to naselje u procesu legalizacije i da nije moguće da dok traje taj proces, izvoditi nove radove.

-Moj klijent je pokušao da razgovara sa Šapićem. Otišao je do njega kada su mu od siline nekih radova u kući popucala ogledala, slomljena je WC šolja u toaletu, pa je otišao da se buni (doduše oni su mu to zamenili) ali ga je Šapić izbacio iz dvorišta – otkriva advokat Gajić za Glas javnosti ističući da je uputio tri predstavke Gradskoj građevinskoj inspekciji koja je nadležna, i ni na jednu nisu odgovorili, a dužni su da to urade.

-Čak i da ne podnesete predstavku, dovoljno je telefonskim putem da ih obavestite i inspekcija mora da izađe na lice mesta. Podneo sam i pritužbu za nepostupanje Gradskoj građevinskoj inspekciji, i to je četvrto – kaže Gajić ističući da krajnja sankcija za Šapića može da bude i zatvorska kazna.

Sporna je takođe i kvadratura ovog Šapićevog objekta: u Agenciji za sprečavanje korupcije zavedeno je da je objekat površine 98 kvadrata, dok u katastru stoji da je nekretnina koju je Šapić kupio ima 149 kvadrata.

-Predpostavljam da katastar ima prave podatke, jer ove druge podnosi sam Šapić jer je zakonski u obavezi da to uradi kao neko ko se bavi javnom funkcijom. A za to je odgovoran pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR