Glas Javnosti

KRIVIČNA PROTIV NAČELNIKA POLICIJE – ZDRAVKO RAJEVIĆ (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Potpredsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Zdravko Rajević podneo je Višem javnom tužilaštvu, u ime tog sindikata, krivičnu prijavu protiv trojice policijskih načelnika u Beogradu.

Rajević je na konferenciji za novinare ispred Palate pravde saopštio da je krivična prijava podneta protiv Veselina Milića, načelnika Policijske uprave za grad Beograd, Nikole Stojanovića, načelnika Odeljenja za kontrolu rada Policijske uprave za grad Beograd i Mirka Đurića, v.d. načelnika Uprave kriminalističke policije u Policijskoj upravi za grad Beograd.  

Kako se navodi, krivična prijava je podneta zbog osnovane sumnje da su “u saučesništvu izvršili krivično delo sprečavanje političkog, sindikalnog i drugog udruživanja i delovanja iz člana 152, stav 2. Krivičnog zakonika i to na štetu potpredsednika i predsednika Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Novog policijskog sindikalnog saveza Zdravka Rajevića, kao i na štetu tog sindikata u celini”.  

Prema rečima Rajevića, kako bi omeli i sprečili sindikalne aktivnosti, trojica načelnika su se organizovala zarad zajedničkog delovanja, s ciljem da ga “demorališu i zastraše, stavljajući mu u izgled i mogućnost da mu se prekine radni odnos u MUP-u, što i dalje čine na perfidan način, zloupotrebom službenog položaja i trgovinom uticajem, s obzirom na činjenicu da im je on kao službenik MUP-a hijerarhijski podređen”.

U priloženom videu pogledajte šta je još kapetan Zdravko Rajević izjavio ispred Palate pravde u Beogradu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR