Glas Javnosti

UŽIVO ZABELA: TRIDESET GODINA ROBIJE, A DOKAZI LEBDE (VIDEO)

TV Fajter
Autor: Glas javnosti

Gosti Fajtera su Vladimir Božović, koji se u emisiju direktno uključuje iz Kazneno popravnog zavoda Zabela, gde je na izdržavanju tridesetogodišnje zatvorske kazne i njegov branilac, advokat Sandra Tanasković Savić.

Elem, Vladimir Božović (35) iz Užica je osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo Save Gačanina (64), zvanog Savo Grobar, vlasnika pogrebnog preduzeća „Konkordija“ iz Užica, izvršeno 14. januara 2018. godine.

Zaslugom advokata Sandre Tanasković Savić u emisiju kanala Fajter direktno će se uključiti Vladimir Božovič koji skoro tri godine vodi pravnu bitku za novo i, kako kaže, pravednije suđenje, gde bi konačno dokazao da nije kriv i da nadležni organi  pronađu i kazne pravog krivca i da ga privedu pravdi. I ovu ispovest Vladimir Božović počinje rečima: Izdržavam kaznu koja nije moja!

Podsećanja radi, nakon istrage od preko deset meseci i bez ijednog dokaza uhapšen je Vladimir Božović…

Pištolj kojim je učinjeno ubistvo nije pronađen kod Božovića, zatim nema otisaka  njegovih papilarnih linija u prostorijiama gde je počinjeno ubistvo. Iako je pronađen DNK trag NN osobe muškog pola ispod noktiju ubijeniog Gačanina i  trag na podu, oni se ne podudaraju sa osuđenim Božovićem, ali ni to sud nije ozbiljnije cenio. Takođe, u toku procesa angažovan je sudski veštak koji se ne nalazi u zvaničnom sudskom registru…

Pored svega toga, kao krunski dokaz da je Božović ubica uzeta je izjava čoveka koji je radio kod ubijenog, kome je dokazano da je dva puta krao novac Gačaninu  i koji je već osuđivano lice za tešku krađu… Sud je njemu ukazao poverenje i na osnovu njegove izjave drakonski kaznio Vladimira Božovića…

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR