Glas Javnosti

OPASAN INTERVJU DOKTORA ŽUJOVIĆA: DRŽAVA NAM SE RUŠI! (VIDEO)

TV Fajter
Autor: Glas javnosti

Epidemija je razotkrila sve manjkavosti našeg zdravstvenog sistema. Tehnološki kaskamo najmanje tri decenije za normalnim svetom.

Nama je vrhunac medicine da nekog pošaljemo na skener, a u belom svetu je to bio standard pre 20 godina. Solunska regija ima više skenera nego cela Srbija.
To je u razgovoru za naš kanal izjavio dr Dejan Žujović, pulmolog, načelnik Odeljena za intervencije u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu u Beogradu. 

Rak rana našeg društva je to što nemamo institucije koje funkcionišu, a nepostojanje institucija znači urušavanje države, kaže dr Žujović. Krizni štab, kako ističe, ne bi smeo ni da postoji, jer zakon predviđa nešto sasvim drugo.

Šta zamera Kriznom štabu, kako ocenjuje stanje u zdravstvenom sistemu Srbije, u kolikoj meri smo posle dve godine epidemije razrešili neke nepoznanice i dileme, koje mere smatra najefikasnijima, šta savetuje građanima, zašto Dečju bolnicu u Tiršovoj poredi sa Skadrom na Bojani, kako je njegov pokret „Za sve moje ljude“ dobio naziv, neke su od  tema razgovora koji možete pogledati u priloženom videu.   

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR