Glas Javnosti

TUŽNA VEST: Preminula Bobana Momčilović Veličković (31), reprezentativka Srbije u streljaštvu (FOTO)

Vesti
Autor:

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković preminula je u 31. godini posle kraće i teške bolesti (FOTO)

-Bila je veliki borac, ali borbu za život je, nažalost, danas izgubila, saopštio je Streljački savez Srbije.

Bobana je u februaru ove godine osvojila titulu prvaka Evrope u disciplini vazdušni pištolj 10m u Vroclavu u Poljskoj. 

Rođena je 25. januara 1990. godine u Boru. Streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom gradu i bila je članica kluba Bor 030. Prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007, kada je na Evropskom prvenstvu u Dovilu izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

#olympicday #rio2016 #teamserbia #shooting #olympicgames #brazil #tb

Објава коју дели Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) дана

Vrlo brzo dokazala je veliki potencijal, pa je za seniorsku reprezentaciju debitovala još kao juniorka.

 U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope u Merakeru 2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspeh ponovila je i na EP u Vierumaekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu. Jedna od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21.veku. Na Evropskim prvenstvima vazdušnim oružjem održavala je kontinuitet visokih plasmana i godinama dokazivala da pripada elitnom krugu strelaca.

Na gotovo svakom šampionatu Starog kontinenta borila se za medalju gađajući vazdušnim pištoljem. Od svog debija u seniorskoj konkurenciji 2010, u jedanaest učešča, čak osam puta plasirala se u finalni deo takmičenja, među osam najboljih. Osvojila je četiri medalje, jer sem sa tri zlata okitila se i jednom bronzom, u Đeru 2018. godine. Na Olimpijskim igrama učestvovala je dva puta, u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. Pre četiri godine na OI u Riju osvojila je sedmo mesto vazdušnim pištoljem.

U riznici ima i jedno zlato i jedno srebro na turnirima Svetskog kupa (Izvor: RTS)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR