Trgovci u problemu: Kako da sprečimo mušterije da uđu bez maske?

prodavnica youtube

Foto: Youtube/Printscreen

Ne postoji zakonski osnov koji trgovcu omogućava da on spreči nekoga da uđe u maloprodajni objekat ukoliko ne ispunjava epidemiološke mere zaštite, odnosno ne nosi masku, kaže za N1 Žarko Malinović iz Privredne komore Srbije.

- Zbog toga je važno da svi nadležni organi koji imaju mogućnost kažnjavanja, budu ti koji će kontrolisati. Znači, nemoguće je da mi uspostavimo interni sistem kontrole u smislu da vi postavite svoje obezbeđenje koje će nekom da zabrani. Time bi trgovac kršio zakon, jer takvo ovlašćenje on zakonski nije dobio. Zbog toga je važno da nadležne ispekcije, i sanitarna i druge lokalne i republičke inspekcije, rade svoj posao i kontrolišu ne samo pravna lica, već da kontrolišu i pojedinačne građane, navodi Malinović.

Odlukom Kiznog štaba za suzbijanje širenja koronavirusa, od danas je obavezno nošenje maski u javnom prevozu i zatvorenom prostoru.

(Izvor: N1)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pogledajte kakvo nas vreme očekuje do 26. aprila!

Beogradski centar za ljudska prava smatra da je Ustavni sud Srbije obezvredio ulogu Narodne skupštine u postupku proglašenja vanrednog stanja, odbacujući, kao neosnovane, inicijative za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti Odluke o proglašenju vanrednog stanja od 15. marta 2020. godine .

Полиција је пензионеру рекла да ништа не брине јер ће ћу лекове храну и све што му треба неко брзо донети

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone