Glas Javnosti

NAJZANIMLJIVIJA KUĆNA BILJKA: Poprilično je retka i ima očaravajući izgled

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Možete je uzgajati u teglicama, a posebno će dobro izgledati ako je posadite u viseće teglice tako da njeni listovi mogu slobodno da padaju.

Filodendron Pink Princess jednostavan je za uzgajanje. Kao i druge vrste filodendrona voli svetla mesta koja nisu na direktnoj sunčevoj svetlosti. Idealan je za zatvorene prostore, a može se prilagoditi širokom rasponu temperature od 16°C – 29°C. Treba ga zalivati kada je zemlja suva (najbolje proveriti drvenim štapićem), a prehranjivati jednom mesečno.

FILODENDRON PINK CONGO
Ako naletite na biljku koja ima samo ružičaste listove onda se verovatno ne radi o Pink Princess vrsti već o veštački stvorenoj takozvanoj Pink Congo.

Njeni listovi nisu prirodno takve boje nego se hemijskim procesom unosi boja u biljku. Takvi filodendroni ružičaste listove imaju samo šest meseci do godinu dana, tada boja bledi i listovi ponovo postaju zeleni. Bilo da se odlučite na prirodnu vrstu ili onu hemijski obojenu, filodendron je jako zahvalna biljka. Roze primerke možete pronaći u rasadnicima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR