Glas Javnosti

Stvari koje uništavaju skoro svaku ljubavnu vezu

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Ljubavni odnosi ponekad nisu tako jednostavni kao što se čini na početku.

Najveći razlozi za raskid su obično finansijski problemi ili nedostatak intime, ali postoji još šest stvari na koje svakako treba obratiti pažnju.

Skoro svaka veza ima svoje uspone i padove. Normalno je da se odnos vremenom menja i da ponekad imate svađe koje će vas navesti da razgovarate i eventualno rešite problem. Ali u slučaju ovih šest stvari, radije razmislite o tome da li želite da ostanete u vezi.


Pitanja poverenja

Poverenje je apsolutno neophodno za druženje i intimnost koja održava odnose. Međutim, to je i jedna od najtežih stvari za zaraditi i zadržati. Pitanja poverenja se kreću od finansijskih izbora do emocionalne pouzdanosti.

Prevara i ljubomora

Iako se poverenje može slomiti u mnogim aspektima veze, prevaru je najteže prevazići. Od emotivnih afera do fizičkih poljubaca, prevara ima tendenciju da uništi skoro polovinu odnosa na koje utiče. Čak i ako odlučite da ostanete zajedno, učenje da ponovo izgradite ono što ste ranije imali je teško i emocionalno iscrpljujuće iskustvo.

To podjednako važi i za slučajeve u kojima zapravo nije bilo afere, ali su iznete optužbe. Pošto je prevara razorno iskustvo, lažno optuženi može se osećati kao lični napad, uništavajući poverenje i intimnost. Apsolutno je ključno da izbegavate optužbe bez dokaza i da svoje strahove ili sumnje izražavate na nepreteći i otvoren način.

Poteškoće u komunikaciji

Mnogi parovi imaju problema sa komunikacijom. Neuspeh u komunikaciji može dovesti do toga da bliski par deluje u potpuno različitim sferama, živeći više kao cimeri nego kao partneri.

Vremenom ćete početi da se osećate izolovano i usamljeno i možda ćete potražiti emocionalnu intimnost negde drugde.


Nedostatak ravnoteže

Neuravnoteženi odnosi su češći među mladim parovima i onima sa novom decom, ali se mogu desiti svakome.

Neravnoteža nastaje kada jedan ili oba partnera ne daju prioritet vezi, umesto da pridaju neobičan značaj drugim ljudima ili drugim situacijama.

Problemi sa kompatibilnošću

Suprotnosti se mogu privući, ali je izuzetno teško održati takav odnos. Osnovna kompatibilnost u stvarima kao što su vrednosti i pogled na svet ključna je za udobnu i dugoročnu vezu.

Ako ste radikalno drugačiji, poštovanje i kompromis su apsolutno kritični.

Nasilno ponašanje

Zlostavljanje nikada ne treba tolerisati ni u jednoj vezi. Ljutnja, nepoštovanje i emocionalni poremećaji ne mogu sami po sebi dovesti do kraja veze, ali uporni obrasci mogu iscrpiti ljude.

Nemogućnost ili nespremnost da poštujete partnerove misli, uverenja i osećanja može uništiti poverenje i intimnost u bilo kojoj vezi.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR