Glas Javnosti

Poznati terapeut tvrdi da posle PRVE SVAĐE u vezi morate da obratite pažnju na OVIH PET STVARI

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Bračni savetnik i terapeut Džef Ganter iz Portlanda često deli savete za parove na svojim društvenim mrežama, a u jednom od svojih videa naveo je pet važnih stvari na koje treba obratiti pažnju nakon prve svađe.

Početna faza veze slična je medenom mesecu, međutim on u jednom trenutku mora da se završi, a obično se to dešava prvom svađom. Naravno, svađe su deo odnosa i ne moraju da predstavljaju veći problem.

Ipak, posle prve svađe, Džef kaže da morate da obratite pažnju na sledećih pet stvari koje bi u budućnosti mogle da predstavljaju problem.

Druga strana napada vaš karakter.

Ako druga strana ne može da ostane fokusirana na stvar koja je izazvala svađu i umesto toga vas tera da se osećate loše zbog toga ko ste, biće teško zadržati se na temi i rešiti stvari.

Druga strana vam stalno govori da su vaši osećaji pogrešni.

Osećaji nisu pogrešni. Ne možete doživeti netačnu emociju. Poništavanje onoga što osećate nije dobar početak.

Glas javnosti / arhiva

foto: printscreen

Druga strana vas vređa.

Ovo je znak dubokog nepoštovanja i nesposobnosti rešavanja sukoba na zreo i konstruktivan način. Iako je normalno osećati se uznemireno, grubim rečima ili uvredama može se naneti šteta poverenju i poštovanju u vezi i one su jednostavno zle.

Druga strana postaje ekspert za ono što se dogodilo.

Ako druga strana uporno objašnjava što se tačno dogodilo i ne ostavlja prostor za vas i vaše iskustvo, cela priča je jednostrana što nije dobro.

Druga strana ne može da se ponovo poveže i otpusti svađu.

Ako druga strana postane hladna i oprezna, ako nastavi da vas kažnjava, velika je verovatnoća da će stvari na duže vreme biti ovakve i da bi se situacija mogla dodatno pogoršati.

Glas javnosti / P04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR