Glas Javnosti

VODIČ ZA SVEŽIJI DOM: Evo gde se kriju najuporniji neugodni mirisi

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Borba protiv neugodnih mirisa

Neugodni mirisi u domu mogu biti izazov za svako domaćinstvo. Nekada se čini kao da bez obzira na učestalo čišćenje, neprijatni mirisi i dalje ostaju. Problem često leži u mestima koja su lako previdljiva ili teško dostupna. U ovom vodiču, istražujemo ključna mesta u domu koja mogu biti izvori neugodnih mirisa i nudimo praktične savete za njihovo uklanjanje.

  1.  Prostirke u kupatilu: Vlažnost kupatila idealna je za razvoj bakterija. Redovno perite i sušite kupatilske prostirke kako biste sprečili nakupljanje vlage i neugodnih mirisa.

  2. Posude za četkice za zube: Ove posude mogu biti pravi magnet za bakterije. Redovno ih čistite i dezinfikujte kako biste izbegli neprijatne mirise.

  3. Zidovi iza WC šolje: Na ovim mestima se mogu nakupiti kapljice vode i drugih tečnosti. Redovno brisanje i čišćenje ovih površina je neophodno.

  4. Sofe: Sofe mogu sakupljati mrvice, prljavštinu i ostatke hrane. Usisavanje i periodično čišćenje će pomoći u održavanju svežine.

  5. Kuhinjske stolice: Posebno u kuhinji, stolice mogu skupljati mrlje od hrane. Redovno ih čistite i perite presvlake.

  6. Kuhinjske krpe: One hvataju masnoću i mirise od kuvanja. Redovno čišćenje filtera i površina je ključno za održavanje svežeg vazduha u kuhinji.

  7. Hodnik: Hodnik može skupljati mirise od obuće i odeće. Redovno čišćenje i provetravanje ovog prostora može biti veoma korisno.

  8. Radijatori: Prašina i ostaci hrane mogu se skupljati na radijatorima, što dovodi do neugodnih mirisa prilikom grejanja. Redovno ih čistite i održavajte.

Redovno čišćenje i održavanje ključnih mesta u domu može značajno doprineti svežini i čistoći vašeg životnog prostora. Ne zaboravite na teško dostupna mesta koja mogu biti izvori neugodnih mirisa. Sa malo truda, vaš dom može biti prijatnije mesto za život.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR