Glas Javnosti

KAKVE KUĆNE LJUBIMCE DRŽE U ŠPANIJI: Oduzeti krokodili, kornjače, pitoni i još desetine ugroženih vrsta

Svet
Autor: Glas javnosti

Sve spasene životinje su odvedene u različite rehabilitacione centre.

Nilski krokodil, burmanski piton, afrička oklopna kornjača i krvouhi papagaj samo su neke od desetina životinja sa liste ugroženih vrsta koje je Španska Služba za zaštitu prirode Seprona oduzela od ljudi tokom 2023. godine.

Navedene vrste štiti Konvencija o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje flore i faune.


Seprona je konfiskovala i stenovitog patagonca, a sve "spasene životinje su odvedene u različite rehabilitacione centre, smeštaje i parkove gde su specijalisti mogli da obave procenu njihovog stanja i potrebnog tretmana".

U tim ustanovama, životinje dobijaju hranu, prostor i brigu koja je neophodna da bi svaka vrsta uživala optimalan kvalitet života. Ako vlasnici nemaju legitiman rodovnik ili sertifikat koji im omogućava da pare životinje, mogu da dobiju kaznu i do 6.000 funti (nešto preko 7.000 evra).

"Među zaplenjenim vrstama su bili loptasti piton, burmanski pitoni, patuljasti kajman, dva bradata zmaja, dve grčke kornjače, 34 rečna raka, jedan leopardasti gekon, 46 džinovskih afričkih puževa, sedam zmija, jedna američka žaba, kornjača zmijskog vrata, osam iguana, jedan obični kajman, 23 crvenouhih kornjača, 13 guštera sa plavim jezikom i tri afričke oklopne kornjače", navedeno je u saopštenju.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR