Glas Javnosti

Stariji muškarac izvršio samoubistvo skokom iz zgrade Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske

Okruženje
Autor: Glas javnosti

U nedelju ujutru, Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske bio je mesto tragičnog događaja. Stariji muškarac izvršio je samoubistvo skokom kroz prozor ove medicinske ustanove, kako su potvrdili izvori bliski istrazi. Incident je prijavljen policiji, a na mestu događaja obavljen je uviđaj.

Ovaj tragičan događaj ponovo baca svetlo na zabrinjavajući trend samoubistava u UKC Srpske. Samo tokom 2021. godine, u ovoj ustanovi zabeleženo je šest samoubistava. Iako su iz UKC Srpske preduzete određene bezbednosne mere kako bi se sprečili slični incidenti, ovaj slučaj pokazuje da problem još uvek nije u potpunosti rešen.


Samoubistvo u medicinskim ustanovama nije samo lokalni problem UKC Srpske. To je fenomen koji izaziva duboku zabrinutost i otvara pitanja o mentalnom zdravlju pacijenata, kao i o merama koje se preduzimaju u zdravstvenim ustanovama da se ovakvi incidenti spreče. Stručnjaci naglašavaju važnost kontinuirane podrške i praćenja pacijenata koji pokazuju znake depresije ili suicidalnih tendencija.

Ovaj incident podseća i na odgovornost medicinskih ustanova da pružaju sigurno okruženje za sve pacijente. Prevencija samoubistava u zdravstvenim ustanovama zahteva sveobuhvatan pristup, uključujući i pojačan nadzor, kao i bolju dostupnost psihološke podrške.


Dok se istraga o ovom tragičnom događaju nastavlja, javnost ostaje zatečena i zabrinuta za sigurnost pacijenata u medicinskim ustanovama. Ovaj slučaj otvara mnoga pitanja i zahteva hitnu akciju kako bi se slični incidenti u budućnosti sprečili.
Zabeleženo je da su se slični incidenti događali i ranije u UKC Srpske, sa šest samoubistava samo tokom 2021. godine. UKC Srpske je preduzeo određene bezbednosne mere kako bi sprečio dalje incidente.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR