Glas Javnosti

ZA CENU EKSKURZIJE ĐAKA U BEOGRADU MOŽETE TRIPUT DA ODETE U RIM ZA NOVU GODINU: Papreni iznosi, roditelji u šoku

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Basnoslovno skupe ponude ekskurzija svakodnevno nas iznova šokiraju

Kad se uporede cene đačkih ekskurzija sa cenama aranžmana turstičkih agencija za letovanje sledeće godine, ali i aktuelne novogodišnje ponude vidi se koliko su učenička putovanja skupa. Dva puta u Grčku na letovanje ili tri puta u Rim, to je presek cena aranžmana koji se mogu rezervisati po ceni koju gimanzijalci plaćaju za obilazak Beča, Praga i Budimpešte autobusom.

Basnoslovno skupe ponude ekskurzija svakodnevno nas iznova šokiraju, a osim skupih tura po Srbiji, sve veće iznenađenje su odlasci u inostranstvo. Nakon što je roditeljima učenika Treće beogradske gimnazije stigla ponuda za ekskurziju do Praga, Beča i Budimpešte koja košta neverovatnih 815 evra, provereno je koliko koštaju drugi aranžmani i da li se može putovati za manje novca.

Mnoge agencije su već objavile ponudu za letovanje sledeće godine, pa se tako u Grčkoj može letovati za 450 do 650 evra i to 10 dana.

  • Rodos 10 dana: 441 evro - smeštaj u hotelu sa 3 zvezdice, prevoz autobusom i doručak u hotelu na bazi švedskog stola
  • Lefkada 7 dana: 365 evra - smeštaj u hotelu sa 3 zvezdice, prevoz autobusom, i doručak u hotelu na bazi švedskog stola
  • Parga 7 dana: 329 evra - autobuski prevoz, odseda se u hotelu koji je adaptiran od vile, obezbeđen je doručak
  • Leptokarija 7 dana: 230 evra - autobuski prevoz, doručak, hotel tri zvezdice
    Youtube Printscreen
    foto: Glas javnosti

Objavljeni su i aranžmani za Tursku. U jednom od omiljenih letovališta, Alanji, može se odsesti u hotelu koji je praktično na samoj plaži i to za samo 450 do 500 evra, a broj dana zavisi od ponude, ali se uglavnom kreće od sedam do 10. Letovanje u Alanji po osobi košta oko 400 evra, po ovoj ceni obezbeđen je čak avionski prevoz, hotel je sa tri zvezdice, a u cenu su uključeni doručak i večera.

Odmor u Marmarisu, turskom letovalištu košta od 400 do 580 evra, u hotelu su obezbeđni doručak i večera, a cena se menja u zavisnosti od toga da li arnažman uključuje avionski ili autobuski prevoz. Za najveći broj destinacija po veoma povoljnim cenama obezbeđen je avionski prevoz.

Imajući u vidu da su trenutno aktuelna novogodišnja putovanja, proverene su i ove ponude. Tako se u turističkim agencijama mogu pronaći brojni povoljni praznični aranžmani. Po ceni đačke ekskurzije od 815 evra može se tri puta otputovati u Rim autobusom, a tura traje šest dana. Cena po aranžmanu je nešto više od 250 evra. Uključeni su doručak i večera.

I putovanje do drugih evropskih metropola u jeku novogodišnjih ponuda može se realizovati po veoma povoljnim cenama. U pojedinim turističkim agencijama, mogu se pronaći i ponude za obilazak Beča, Praga i Budimpešte po ceni od 105 evra za šest dana. Obezbeđen je samo doručak u hotelu, a putuje se autobusom, kao i u slučaju beogradskih đaka.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR