Glas Javnosti

SRBI STRANCI U SOPSTVENOJ DRŽAVI! "Poniženi i uvređeni"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mesecima unazad smo svedoci sve većeg prisustva stranih radnika i našoj zemlji (Turska,Kina,Rusija,Ukrajina,Šri lanka,Pakistan...) i postavlja se pitanje šta ti ljudi rade u Srbiji.

Po podacima istraživanja od 2012.-2023. iz Srbije se odselilo oko 850.000 ljudi! Masovno su otišli na "privremeni" rad u inostranstvo i isto tako masovno ostali zauvek,ključno pitanje je zašto.
Počnimo od početka odnosno od podstreka države domaćim investitorima. Pomoć je na nezavidnom nivou što se ne bi moglo reći kada su u pitanju strani investitori.
Primera radi,državne subvencije za strane investitore su stostruko više nego za domaće,strani investitori po zaposlenom dobijaju od 80.000-120.000 eura a domaći 200 eura,zašto? Odgovor na pitanje je vrlo prost,strani investitori dolaze u našu državu sa ne baš velikim očekivanjima i sa razrađenim biznisom i potrebna im je samo domaća radna snaga(jeftina)država daje subvencije za zapošljavanje istih,na sva zvona se zvoni o smanjenju nezaposlenosti a plate mizerne,nešto iznad minimalca,strani investitori se vode politikom da što se tiče radnika za rad za mizeriju "uvek ima ko hoće" i to tako prolazi.


Domaći za sve moraju debelo da se potrude počev od placa, preko raznih dozvola, traženja adekvatnih ugovora za svoje poslove...
Često propadaju domaće kompanije,bankrotiraju i vrlo su retke one koje dožive svetski uspeh ili pak odlaze u inostranstvo, tamo ulože sopstveni kapital i prema njima se odnose kao prema gospodi strancima.Isto to važi i za radnike koji neće da trpe neljudske uslove i mizerne zarade u sopstvenoj državi jer od te mizerije treba živeti i prehraniti porodicu te zato masovno odlaze u inostranstvo (uređene države) gde se prema njima odnose kao prema ljudskim bićima.
Neverovatno je to da se isti ti stranci u sopstvenoj državi odlično odnose prema strancima a u našoj kao prema građanima drugog reda a zašto, zato što im je dozvoljeno i zato što ostvaruju ogroman profit uz minimalna ulaganja.
Kada su stranci radnici kod nas u pitanju vrlo je simptomatično odakle dolaze,to su sve relativno neuređene države i oni dolaze ovde da pokušaju da zarade jer ih nigde drugde neće,žive u veoma nehumanim uslovima (petoro,šestoro u jednom stanu) i sve je podređeno zaradi da bi što više novca poslali svojima kod kuće.


Naš čovek to više neće i ne želi da trpi i odlazi da bude stranac u tuđoj jer ne prihvata da bude stranac u sopstvenoj zemlji. A onda sav taj novac koji se ostvari kao profit od raznih kompanija Srbija kao svoje devizne rezerve stavlja na račune stranih banaka!!!
Zašto, domaće banke nisu dovoljno dobre, ne umeju da "čuvaju" novac? Verovatno je bolje stavljati na strane račune sa najminimalnijim kamatama na sopstvena sredstva gde novac gubi vrednost,ne može se njime raspolagati u trenutku već sredstva moraju da se odobre za neku investiciju iako se to zovu državne rezerve!!! To je kao da dobijamo kredit na osnovu sopstvenog kapitala,odnosno državnog novca i plaćamo kamate na sopstveni novac!!!
    Zašto je sve to tako,prikazivanje imaginarnih slika javnosti,dodvoravanje stranim silama dok Srbija lagano ali sigurno nestaje....



Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Veki u 12.03.2024 22:56:27 h
     0 
Mi smo postali kolonija, a srbi su postali gradjani ne drugogy, vec desetog reda. Drzava je prodata. Nije samo Kosovo prodato, vec cela Srbija. Narod osamucen lazima koji mu se serviraju svaki dan.