Glas Javnosti

Razlika između ŽENE i "ŽENTURAČE"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mnogo puta do sada sam čula izraz "ženturača",verovatno ste čuli i Vi. U čemu je razlika?

Nekako je uvek bilo svojstveno baš ženama da pričaju jedna o drugoj "ogovaraju", opanjkavaju, koriste pogrdne reči jedne za druge....Oduvek me je zanimalo zašto pojedine žene imaju tu potrebu. Po mom ličnom utisku i iskustvu definitivno postoji tri vrste žena: normalne žene koje gledaju svoja posla, žene koje su normalne ali i opterećene onim što o njima pričaju i ženturače, to su one što sve znaju "radio Mileve", one što "žive svoj život a vode tuđu politiku".

Garantujem da se svaka žena pronašla  samo da li smo sve iskrene da priznamo kojoj grupi pripadamo. Normalna žena je obično ostvarena žena uglavnom porodična, zanima je isključivo porodica, ima uzak krug prijatelja, zadovoljna svojim životom i ne "dotiče" je šta drugi misle i pričaju...ona je dostojanstvena i samouverena.

Druga grupa je veoma slična prvoj, razlika je što su takve žene često same (razvedene, neudate ,samohrane majke ili bez dece, udovice) one žive svoj život najbolje što znaju, bore se trude, organizovane su ali i veoma opterećene pričama koje kruže najpre zbog toga što su "raspuštenice" kako ih često nažalost pogrdno nazivaju....


Foto: freepik

E ova treća grupa su zaista posebna "vrsta"...to su one kod kojih je sve savršeno od ručka, večere, preko ispeglanog belog veša, one žive savršene živote ali imaju "bolest" zabadanja nosa u tuđe stvari. One prosto imaju potrebu da nađu "žrtvu" , da znaju gde je otišla, kad je došla, sa kim je bila,gde je bila, šta kuva za ručak, da li dobro vodi računa o deci....Te žene očigledno ne rade ništa drugo nego žive tuđe živote očigledno nesvesne praznine svojih. One kao da imaju ugrađen "video nadzor" i očima kad uspeju sve da isprate i onda sednu sa sebi sličnom "ženturačom" da popiju "kaficu" i onda ide sve po sistemu "sestro slatka da ti kažem".

Epitet "ženturača" nose upravo zbog ovakvog ponašanja i zbog nemogućnosti sprovođenja u delo sistema "živi svoj život i pusti druge da žive". Ne one ne mogu da žive a da ne opanjkavaju nekoga, da ne nalaze bezbroj iluzornih zamerki,da se ne bave tuđim životima. Koga na kraju briga kako neko drugi živi svoj život osim ako ti se taj neko ne obrati za pomoć....pokaži se tad na delu a "ne staj dodatno na muku"....

 
Eto to su svi oni ljudi koji "ne vide balvan u svom ali vide i opiljak u tuđem oku" to su "ženturače".

   
Glas javnosti /Danijela Gračanin

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR