Glas Javnosti

Pacijenti ovih oboljenja na udaru: Promene vremena najviše utiču

Društvo
Autor: Glas javnosti

Shodno vremenskim prilikama, ni biometeorološka prognoza nije mnogo povoljnija

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti vetrovito vreme i toplije u odnosu na jučerašnji dan, sa maksimalnom temperaturom i do 20 stepeni. Nešto hladnije biće na istoku zemlјe, dok se na planinama očekuje intenzivno toplјenje snega. Istovremeno duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar, na jugu Banata i ponegde u planinskim predelima i sa udarima olujne jačine. Kasnije posle podne vetar će da oslabi, najavio je RHMZ. 

I dok će u delu zemlje biti natprosečno toplo za ovo doba godine, na istoku se očekuje kiša koja će se, usled niskih temperatura, lediti pri tlu.


Shodno ovakvim vremenskim prilikama, ni biometeorološka prognoza za danas nije mnogo povoljnija.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, poseban oprez savetuje se kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa psihičkim tegobama.

-Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama, kao i dodatna pažnja u saobraćaju, upozoravaju iz RHMZ.

Za sutra se poseban oprez savetuje osobama sa disajnim i srčanim problemima.

-Reumatski bolovi, pospanost i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i povećana koncentracija svih učesnika u saobraćaju, navode na sajtu RHMZ.


U petak se očekuje naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u drugom delu dana i u ostalim predelima. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar. 

U subotu na severu Srbije sledi razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar će biti u slablјenju. U nedelјu suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme, prognozira RHMZ.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR