Glas Javnosti

VEČERAS PONOVO STIŽU PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Evo kako će se kretati kišonosni oblaci

Društvo
Autor: Glas javnosti

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), najavio je da se u toku večeri u pojedinim delovima Srbije očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

- Tokom večeri na jugozapadu Srbije kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom - piše u RHMZ upozorenju.

Podsetimo, meteorolozi su ranije objavili da će danas duvati slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području umeren i jak, na jugu Banata kratkotrajno sa olujnim udarima.


Delimična stabilizacija

Kako je RHMZ objavio u najavi vremena tokom vikenda i početkom sledeće sedmice očekuje se delimična stabilizacija vremena

- U većini mesta biće suvo uz duže sunčane intervale, osim na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, gde će biti promenjivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. U košavskom području ponovo će duvati umeren i jak jugoistočni vetar - rekli su iz RHMZ

Vreme u Beogradu narednih dana

U Beogradu danas pretežno sunčano i toplije. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar.


U Srbiji će sledećih sedam dana biti toplo sa dužim sunčanim intervalima. U nedelju se, uz promenljivu oblačnost na zapadu i jugu, a sredinom sedmice ponegde i u ostalim predelima, očekuju kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

U nedelju će u košavskom području duvati umeren i jak, a na jugu Banata kratkotrajno i olujni istočni i jugoistočni vetar.

U toku jutra po kotlinama i dolinama reka, kao i po visoravnima jugozapadne Srbije, magla će smanjivati vidljivost na 200 do 600 m, lokalno i na manje od 100 m.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR