Glas Javnosti

Ubavka je iz Srbije otišla u Kanadu i postala jedna od najmoćnijih žena na svetu

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Svet je prepun uspešnih i bogatih Srpkinja koje se ponose svojim poreklom i koje su svojim znanjem, trudom i radom stekle ozbiljnu reputaciju u svetu. Među njima je i Ubavka Mitić, koja je promenila ime u Rebeka Mekdonald.

Rođena je 1953. godine, a svi je znaju kao najbogatiju Srpkinju na svetu.

A ko je zapravo ova moćna žena koja je na poziv Novaka Đokovića ušla u savetodavni odbor PTPA, Asocijacije profesionalnih tenisera?

Podsećanja radi, zvanično osnovana 2021. godine, "PTPA je udruženje profesionalnih tenisera, koje se bavi izazovima igrača i utiče na pošteniju raspodelu posla u svetu profesionalnog tenisa", navodi se na sajtu organizacije, koja je uznemirila vrhušku ATP-a.

Rebeka je osnivač kompanije "Just Energy Group Inc" u Torontu, bila je predsednik i izvršni direktor pre nego što je 2007. godine postala izvršni predsednik.

Još 1989. godine, Rebeka je osnovala "Energy Marketing Inc", 1995. "Atlantic Power", a zbog poslovnih poduhvata nazivali su je "srpskom kraljicom nafte i gasa", jer se njeno bogatstvo procenjuje na dve milijarde dolara.

Pokretač je žestoke podrške ženama u poslu, šest godina zaredom proglašena je za vodeću kanadsku preduzetnicu prema časopisu "Profit".

Osnivačica je Centra za artritis i autoimune bolesti u bolnici Maunt Sinaj u Torontu, bila je i potpredsednik Upravnog odbora bolnice Maunt Sinaj, ali i član upravnog odbora Kraljevskog muzeja Ontario


Ima počasnu diplomu na Univerzitetu u Viktoriji i strastveni je ljubitelj tenisa i pobornik sporta širom sveta, a posebno joj je drag Novak Đoković, sa kojim je proslavila i jedno osvajanje US Opena 2018. godine.

Za TV Hram, svojevremeno je opisala najveću avanturu, koja je prerasla u poslovnu imperiju.

- Devojčica Ubavka Mitić otišla je u Kanadu i postala Rebeka Mekdonald. Bio je to trnovit put. Mnogo je teže nego što mladi misle. Zapad nije za svakog. Bio je to avanturizam. Kada ste mladi puno ne razmišljate. Nikada nisam zažalila. Opstati na Zapadu je veoma teško. U biznis sam ušla jer je moj pokojni muž rekao da ne mogu da uspijem. Ja sam jako tvrdoglava, imamo mi svoj inat. To sam uradila da mu pokažem da je moguće. Ponosim se što sam Kanađanka srpskog porekla - rekla je ona.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR