Glas Javnosti

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA ĆE ČOVEČANSTVU OMOGUĆITI NESLUĆENO BLAGOSTANJE (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Gost emisije Intervju Vladimir Đukanović, pisac knjige „Blistanje“ o veštačkoj initeligenciji, govori o njenom razvoju i primeni i svim promenama koje će doneti čovečanstvu.

Veštačka inteligencija postaje sve savršenija i nalazi sve širu primenu u svim oblastima ljudske delatnosti. Đukanović ističe da će veštačka inteligencija zameniti čoveka prvo u intelektualnim dobro plaćenim poslovima, a potom će ljudski rad postati nepotreban.

Ljudi će uživati u dokolici u kojoj će im roboti sa veštačkom inteligencijom biti robovska radna snaga i primaće od države sredstva za normalna život.

Veštačka inteligencija će udestostručiti bogatstvo čovečanstva u relativno kratkom roku i doneti fantastične izume u svim oblastima nauke, predviđa Đukanović.

Već sada je nemoguće zaustaviti razvoj V.I. Čovečanstvo mora doneti i primenjivati jedinstvenu regulativu kako bi se sprečila zloupotreba V.I.

U ne tako dalekoj budćnosti veštačka inteligencija u sinergiji sa biotehnologijom će izlečiti najteže bolesti i približiti čovečanstvo ostvarenju sna o besmrtnosti, poručuje Đukanović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR