Glas Javnosti

TRIKOVI ZA NEGU KOSE TOKOM ZIME: Kapa pomaže, ali...

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Iako je nošenje kape zimi ponekad neizbežno, to može da ubrza opadanje kose, a to posebno važi za muškarce.

Ako primetite da vam kosa svakog jutra sve više opada i ostaje na ramenima, ne paničite. Nemate nikakvu strašnu boljku. Jesen i zima su period kad se vlasi dodatno isušuju zbog niskih temperatura, vetra i suvog vazduha. Zbog toga se kosa češće lomi, uvija se, a inače sporije raste. Ako želite dobru i kvalitetnu kosu, ovo je vreme kad treba posvetiti više pažnje njenoj nezi.

Preporučljivo je da češće koristite preparate za negu i razne prirodne maske. Iako je nošenje kape zimi ponekad neizbežno, to može da ubrza opadanje kose, a to posebno važi za muškarce.

Da biste sprečili isušivanje kose, pročitajte šta savetuju stručnjaci.

* Kad god ste u prilici, pokrijte glavu kad izlazite napolje. Možete da koristite šal ili kapu, a idealno bi bilo da kapa ima satensku ili svilenu postavu.

* Kosa je bolje zaštićena kad je skupljena. Koristite šnalice i potrudite se da i donje delove ušuškate u kaput ili jaknu.

* U šampon koji inače koristite dodajte malo ulja (maslinovo, kokosovo itd.). Isto ulje možete dodati i u regenerator.

* Suština zimske nege je u održavanju odgovarajućeg nivoa vlage kose. Kad ispirate šampon ili regenerator, vodite računa da voda ne bude vrela.

* Jednom nedeljno priuštite kosi dubinsku negu s nekim od prirodnih ili kupovnih pakovanja. Stavite na glavu plastičnu kesu i zagrevajte fenom.

* Odsecite suve krajeve pošto je veća verovatnoća da će se stalno kačiti za okovratnik jakne ili kaputa, pa će se pokidati.

* Potrudite se da u prostoriji u kojoj boravite bude ovlaživač vazduha ili stavite na TA peć ili radijator posudu s vodom.

* Ukoliko ni zimi ne koristite fen, obratite pažnju da napolje izlazite samo ako vam je kosa potpuno suva. Delovi koji su iole vlažni mogli bi da se zamrznu i slome.

* Povećajte unos tečnosti i vežbajte redovno da bi sve hranljive materije dospele do kože glave i korena dlake.

Glas javnosti/I02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR