Glas Javnosti

TRIKOVI ZA BAŠTU: Ne bacajte vodu od kuvanih jaja, možete lepo da je iskoristite

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Voda nakon kuvanja jaja je prirodno đubrivo, šteta bi bilo da završi u odvodu.

Svaki baštovan ima svoje trikove koji čine čuda za njegove biljke. Bilo da se radi o usavršavanju recepta za đubrivo ili upotrebi bibera za odbijanje štetočina, svako ima neki svoj tajni sastojak.

Ako tražite nešto novo za negu biljaka, voda od kuvanih jaja može biti odlična za vaše biljke. Voda u kojoj kuvamo hranu najčešće završava u odvodu, kao kada kuvamo testenine, jaja i slično. Međutim, vodu nakon kuvanja jaja ne treba bacati, jer je veoma korisna.


Ljuska jajeta tokom kuvanja u vodi oslobađa minerale koji mogu biti od koristi vašim biljkama. Posebno je bogat kalcijumom – ljuske jajeta sadrže oko 380 miligrama kalcijuma po gramu, a nešto od toga se ispere u vodu.

Kalcijum ima višestruku korist kod oboljenja, na primer, povećava otpornost na bolesti, jača ćelijske zidove, ali i aktivira enzime. Iako je nedostatak kalcijuma u ​​prirodi retkost, nije sasvim isključen.

Kalcijum ima višestruku korist kod oboljenja, na primer, povećava otpornost na bolesti, jača ćelijske zidove, ali i aktivira enzime. Iako je nedostatak kalcijuma u ​​prirodi retkost, nije sasvim isključen.

Indikatori nedostatka kalcijuma na biljkama su: „izgoreli“ vrhovi listova, žutilo lišća, spor rast i razne deformacije.

Kalcijum takođe pomaže u održavanju neutralnog pH zemljišta, čime se obezbeđuje idealno okruženje za apsorpciju svih hranljivih materija koje su biljkama potrebne.

Voda nakon kuvanja jaja, pored zalivanja sobnih biljaka, veoma je korisna i za biljke u vašoj bašti. Ako imate baštu, obavezno sačuvajte vodu nakon kuvanja jaja i „nahranite“ svoje biljke, prenosi N01S.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR