Glas Javnosti

Veliko ažuriranje stiže za Vindovs 11?

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Naredno veliko ažuriranje Windows-a 11 moglo bi se očekivati sredinom proleća. Iako tačan datum njegovog objavljivanja nije poznat, jedna od naznaka o tome mogla bi da bude skrivena u objavi kompanije Dell.

Taj poznati proizvođač računara, inače glavni hardverski partner Microsoft-a, najavio je ovih dana svoju novu seriju XPS laptopova.

U toj objavi se, među specifikacijama, navodi da računari dolaze sa podrškom za Wi-Fi 7 standard (poznat i kao IEEE 802.11be), koji zahtva "Windows 11, verziju 24H1", koja će biti dostupna do aprila ove godine, prenosi MS Power User.

Informacija koja dolazi iz Dell-a u skladu je i sa nedavnom objavom Intel-a, prema kojoj njihovi Wi-Fi 7 upravljački programi dolaze sa "podrškom za operativni sistem na čekanju". A o tome da, da Wi-Fi 7 zahteva ažuriranje Windowsa 11, potvrdio je i nedavno objavljeni članak na sajtu NetGear.

Zvaničnih informacija o tome da li Microsoft zaista planira da objavi veliko ažuriranje za Windows 11 u prvoj polovini 2024. nema, pa bi se moglo pretpostaviti i da nezvanične najave mogu odnositi i na neko manje ažuriranje. Pogotovo, u svetlu (opet nepotvrđenih) informacija da se za prvu polovinu ove godine sprema i objavljivanje potpuno novog Windows operativnog sistema.

Međutim, ni jedna od ovih informacija još uvek nije dobila zvaničnu potvrdu od strane Microsoft-a, pa zato ove (polu)informacije svakako treba uzeti sa rezervom.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR