Glas Javnosti

Android Q нуди ново решење за неприлагођене апликације

Tehnologije
Autor: Глас јавности / Новости ПС Прес / од 06.09.2018.

Како нове верзије Андроид оперативног система улазе у мејнстрим, тако се повећава и њихов АПИ ниво, а након ажурирања, те бројних билдова, најновија Android Pie верзија има АПИ ниво од 28.

Како нове верзије Андроид оперативног система улазе у мејнстрим, тако се повећава и њихов АПИ ниво, а након ажурирања, те бројних билдова, најновија Android Pie верзија има АПИ ниво од 28. Иако се Андроид АПИ увећавао током година, девелопери апликација у неким случајевима нису своје производе кодирали тако да искористе тај АПИ потенцијал.
 

''Гугл'' планира да изађе у сусрет овом проблему, а са Android Pie верзијом, која представља део додатних мера које су најављене још током 2017, а захваљујући којима ће се од девелопера захтевати да њихове апликације циљају АПИ ниво од 26 (Андроид 8.0 Орео), те да до новембра 2018. године све апликације буду ажурирање тако да циљају исти АПИ ниво. 

 

Поред тога, Android Q ће кориснике упозоравати у случајевима када буду покушавали да на своје уређаје инсталирају апликације које не задовољавају наведене захтеве.

 

Иако су ово добре вести када су у питању нове апликације, те оне које регуларно добијају ажурирања, ове мере неће утицати на то да неке старе, те напуштене апликације достигну захтевани ниво. 

 

Корисници ће такве апликације и даље моћи да инсталирају на своје Андроид Q уређаје, али ће сваки пут када их буду покретали морати да се суочавају са поруком упозорења.

Глас јавности / Новости ПС Прес / од 06.09.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR