Glas Javnosti

SVETA KSENIJA PETROGRADSKA: SVETITELJKA KOJA SVOJIM MOLITVAMA ČINI ČUDA

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Verovatno ste nekada bili u situaciji da ostanete bez posla, da bezuspešno tražite novi, da vam stanbeno pitanje nije rešeno, sve što je bilo u vašoj moći preduzeli ste, ali rešenje niste pronašli.

Sveta Ksenija Petrogradska jeste svetiteljka, koja vam u svim teškim životnim situacijama pomaže. Molitve upućene njoj, njenim posredništvom rešavaju probleme za koje ste mislili da rešenja prosto, nema. 

Čitanjem akatista ovoj svetiteljki, možete joj se moliti za pronalaženje bračnog druga, za rešavanje stanbenog pitanja, ili pak za dobijanje posla.  Ova ruska svetiteljka, proslavila se brojnim čudima.
Blažena Ksenija Petrogradska još za života i tokom 19. i 20. veka bila je poštovana kao brza pomoćnica i čudotvorka. Radi spasenja i ljubavi prema bližnjima, uzela je na sebe podvig jurodivosti. Za svoje podvige, molitve, postove, stradanja i smireno prihvatanje podsmeha, blažena je dobila od Boga dar prozorljivosti i čudotvorstva. Kanonizovana je tek nakon dva veka, tačnije 1988 godine. 


Sveta Ksenija, proslavlja se 6. februara po novom kalendaru, odnosno 24. januara po starom crkvenom kalendaru. Njene svete mošti i njen grob, nalaze se  u Petrogradu na Smolenskom groblju, u maloj kapeli, koju vernici i hodočasnici obilaze i u njoj se mole pred samom svetiteljkom.

Vernici se njoj mole za najraznovrsnije muke i potrebe,  ali se smatra da Sveta Ksenija Petrogradska pomaže za dobijanje posla, pronalaženje i dobijanje stana, pronalaženje bračnog druga, te zaštitu dece i porodice.

Sveta Ksenija Petrogradska je jedna od najpoštovanijih pravoslavnih svetiteljki Rusije, poštovanje ovoj svetiteljki ukazuju i vernici van Rusije, kod nas je jako poštovana i voljena od strane vernika. 

Ako ste bez posla, ili ste u potrazi za novim, rešavate  stanbeno pitanje, potrebna vam je novčana pomoć, ako su vas pritisle muke, stigli su vas  porodični problemi, muči vas usamljenost, te želite pronaći bračnog druga, uputite molitve Svetoj Kseniji, koje su brza pomoć, ona na vaše životne nedaće hitro odgovara.  U takvim situacijama se svakodnevno čita akatist Svetoj Kseniji Petrogradskoj za njeno zastupništvo pred Bogom, da Sveta Ksenija iznese naše molitve Gospodu i da ga umilostivi da nam se molitva ispuni.

Mnogi vernici svedoče da su posle čitanja akatista Blaženoj Kseniji dobili posao, pronašli stan po manoj ceni za kiriju od prvobitno ponuđene, pronašli bračnog druga onda kada su mislili da su sve nade izgubljene. 

Svetoj Kseniji nije potrebno ispunjavanje nekakvih običaja kako bi vam u životu bilo idealno, nije potrebno da izgovorite nekakve reči da biste bili srećni. Nama je potrebno da se njoj molimo, uznosimo joj blagodarnost, iako je moguće odlazimo na liturgiju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR