Glas Javnosti

SUDENTI, DOBRO JE DA ZNATE: Kako se najbolje uči? Zlatan savet za sve studente

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Iako svaka osoba ima različiti potencijal u učenju, neophodno je da se svaki student fokusira na svoju snagu i svoje resurse koje poseduje.

Psiholog Tamara Kostić izjavila je danas da je najvažnije da studenti ne uče satima bez pauze, već da treba da uče u ciklusima, sa pauzama i da prate određene nivoe učenja kako bi bili što uspešniji u učenju, ali i na ispitu. 

Ona je to rekla za Tanjug, povodom predstojećeg junskog ispitnog roka za koji se smatra da je nastresniji za studente, i dodala da je jedna od najčešćih grešaka koju studenti prave prilikom učenja čitanje, pa obnavljanje što je, napominje Krstićeva, način učenja sa kojim se ne mogu ostvariti dobri rezultati. 


Krstićeva kaže da je za očuvanje mentalnog zdravlja tokom ispitnih rokova i učenja bez stresa mnogo važnije prepoznavanje sopstvenih emocija i regulisanje stresa, od bilo kojih tehnika i strategija učenja. 

Iako svaka osoba ima različiti potencijal u učenju, Krstićeva napominje da je neophodno da se svaki student fokusira na svoju snagu i svoje resurse koje poseduje, i da u skladu sa tim uči najbolje što može u tom trenutku. 

"I sama dok sam bila studentkinja nisam znala da učim tako da ohrabrujem sve studente da pronađu način koji njima odgovara. Naš sistem je tako uređen da nas niko ne uči kako da učimo, i zato je važno da ne odustajemo u toj potrezi i da pronađemo ono što leži baš nama, naš kanal kroz koji ćemo učiti", poručila je ona.

Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR