Glas Javnosti

Šta se dešava ako ŽENA duže vreme bude BEZ SEKSA? Odgovor vam se NEĆE SVIDETI...

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

U nedostatku seksualnih odnosa kod žena se pogoršavaju menstrualni bolovi. Suprotno uvreženom mišljenju, seksualni odnos tokom ciklusa navodno može da ublaži menstrualne grčeve...

Evo šta se dešava ženi ako ne vodi ljubav duže vreme...

1. Želja za seksom polako nestaje

Kod seksualnog nagona vredi pravilo koristi ga ili ga izgubi.

- Ljudi koji se suzdržavaju od seksa s vremenom počinju da se osećaju bezvoljno, a želja za seksom polako nestaje. Neki od mojih klijenata to stanje opisuju starom poslovicom Daleko od pogleda, daleko od srca - objašnjava dr Sara Kuper, seksualna terapeutkinja.

2. Vaginalni zid se opušta

Ovaj problem se uglavnom odnosi na žene koje ulaze u menopauzu.

- Ako starije žene nemaju redovno seksualne odnose, vaginalni zid se opušta, a ako se ponovo odluče na seksualne odnose to može da bude jako bolno - napominje dr Kuper.

3. Bolnija menstruacija

U nedostatku seksualnih odnosa kod žena se pogoršavaju menstrualni bolovi. Suprotno uvreženom mišljenju, seksualni odnos tokom ciklusa navodno može da ublaži menstrualne grčeve.

- Materica je mišić, a mnoge žene za vreme orgazma zapravo doživljavaju kontrakcije materice što uzrokuje brže izbacivanje krvi. Grčevi se smanjuju, a menstrualna krv lakše izlazi iz tela. Takođe, može da dođe do povećanja nivoa endorfina što isto pomaže kod menstrualnih grčeva - objašnjava dr Robert Šnajder.

4. Smanjena je lubrikacija

Još jedna nuspojava, koja se prvenstveno odnosi na starije žene, je problem lubrikacije vagine nakon apstinencije. Uz lubrikaciju pojavljuje se i problem stanjivanja zida vagine, a oba problema nastaju kao posledica nedostatka hormona estrogena.

- Mlade žene koje imaju 20 ili 30 godina, imaće puno estrogena koji će osigurati da ta tkiva ostanu zdrava, elastična i podmazana za vreme apstinencije. Kod žena od, na primer 60 godina, jednom kad estrogen nestane, ne vraća se - izjavila je dr Loren Štrajher.

5. Manji je rizik od polnih bolesti

Ne samo da će smanjiti rizik od dobijanja neke polne bolesti, već i od infekcija urinarnog trakta.

- Seksualni odnos je krivac za povećanje rizika od infekcije urinarnog trakta - objasnila je dr Štrajher.

Većina urinarnih infekcija se pojavljuje unutar 24 sata nakon polnog odnosa, a "Američki magazin porodičnih lekara" je otkrio kako je učestalost seksualnih odnosa najbolji pokazatelj koje osobe će imati učestale upale urinarnog trakta.

Glas javnosti / Prva.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR