Nekoliko jednostavnih trikova baziranih na sastojcima iz kuće pomoći će vam da roštilj zablista za kratko vreme, bez mnogo napora, piše klix.ba.
Soda bikarbona
Soda bikarbona prijatelj je svakog čišćenja. Jednostavno pomešajte sodu bikarbonu i vodu u razmeri 1 prema 3, zatim očistite rešetku sunđerom natopljenim ovom mešavinom.
Sirće i voda
Lakoću u čišćenju roštilja pruža i alkoholno sirće. Mešavina vode i sirćeta zajedno sa rešetkom od roštilja ubacite u džak za đubre i ostavite preko noći. Sledećeg dana, kada se masnoće razgrade, natopljenu rešetku isperite vodom.
Sirće i crveni luk
Upotreba ove metode najbolja je za električni roštilj. Zagrejan roštilj poprskajte sirćetom kako bi se mast što brže rastvorila. Nakon toga, masnoću uklonite crnim lukom, prevlačeći prepolovljenu glavicu crnog luka duž rešetke. Zgužvana aluminijumska folija vratiće sjaj vašem roštilju, nakon čega je neophodno da isperete vodom, prenosi City magazine.