Glas Javnosti

SPREMITE KOŽU ZA SUNČANJE NA VREME : Savršena preplanulost u par koraka

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Važno je da se koža ravnomerno i pravilno tretira

Toplo vreme je stiglo, a kožu treba pripremiti, jer se sa promenama vremena i ona menja.

Važno je da se koža ravnomerno tretira i tako izbegne pojava fleka i crvenilo. Uz par saveta saznajte kako da postignete savršenu preplanulost.

pixabay.com
foto: Glas javnosti

Piling

Da biste postigli ravnomernu boju, piling je obavezan. Pilingom se odstranjuju mrtve ćelije i koža lakše upija zaštitne kreme. Najbolje je koristiti dobar proizvod u granulama i kombinovati ga sa rukavicom za masažu. Za lice je preporučljiv nešto blaži piling sa mikrogranulama kako ga ne biste iritirali. Piling tela praktikujte dva puta nedeljno, a lica jednom. Budite pažljivi i nežni, jer će samo tako biti učinkovit.

Solarijum

Verovali ili ne, solarijum nije štetan ako se praktikuje u malim količinama, jer koži obezbeđuje određenu količinu UV zraka koji podstiču proizvodnju melanina. Obratite pažnju da idete u salone koji redovno održavaju lampe i filtere uređaja. U solarijumima sa pravilnom razmerom UVA i UVB zraka, gde postoji mogućnost prilagođavanja zračenja i gde lampe nisu pretople, postiže se preplanulost koja duže traje i izbegavaju se oštećenja kože. Ovo je posebno korisno za osobe koje pate od eritema, jer se koža postepeno izlaže sunčevim zracima i ima vremena da se navikne na sunce. Međutim, to ne znači da kada počnete da se sunčate na pravom suncu ne morate da koristite zaštitne kreme.

Sun?anje_pixa.jpg.png
foto:

Beta-karoten

Jedan je od najvažnijih predstavnika karotenoida. Bitno je napomenuti da je prethodnik vitamina A, jer ga ljudski ogranizam može pretvoriti u ovaj vitamin. Ovo je široko rasprostranjen biljni pigment i može se naći u namirnicama žute, narandžaste, pa sve do tamnozelene boje (šargarepa, spanać, dinja, kruška, jabuka, brokoli, marelica, blitva). Potreban je za stvaranje melanina u koži i štiti kožu od štetnog zračenja. Njegova je najpoznatija uloga očuvanje kože i sluznice. Beta-karoten ne uzrokuje nuspojave, ali ga ne treba uzimati u prevelikim količinama (preko 60mg dnevno), jer može obojiti kožu u žuto-narandžastu boju (ksantoza), prenosi Wanna be Magazine.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR