Glas Javnosti

Simptomi i lečenje alergije na pomorandžu

TREBA ZNATI
Autor: Agroinfo.rs

Prvi znak alergije je crvenilo. Intenzitet simptoma kreće se od blagih, suptilnih simptoma do ozbiljnih, po život opasnih simptoma. Znaci alergije na narandžu i kod odraslih i dece često se preklapaju sa simptomima drugih bolesti.

Uzroci alergijskih reakcija na pomorandžu kod odraslih i dece:
- Autoimunski poremećaji, kardiovaskularni poremećaji, probavni i jetreni problemi takođe oslabljuju odbranu tela. Održavanje ravnoteže tela zahteva puno energije. Kada se pojave spoljni alergeni, imuni sistem pravilno reaguje.
- Ako dete proba citruse pre 3. godine, to bi moglo značiti pojavu alergija u budućnosti.
- Jelo tokom trudnoće ili dojenja izaziva ozbiljne alergijske reakcije. Zbog toga je važno da se tokom osetljivog perioda dece žene pridržavaju posebne dijete koja isključuje kineske limune, mandarine i drugo limunsko voće ili ograničava njihovu konzumaciju.
- Na učestalost alergija utiču i promene nivoa hormona koje se javljaju u različitim fazama života. Prisustvo unutrašnjih parazita doprinosi pojavi zaštitnih reakcija u telu. Klasične posledice su alergijski simptomi povezani sa jakim stresom, jedenjem mnogih pomorandži odjednom.

Pomorandže se gotovo uvek obrađuju posebnim tretmanima kako bi se održao njihov izgled i integritet tokom transporta. Ove supstance često uzrokuju alergije, a ne samo voće.

Simptomi kod dece
Zbog visoke osetljivosti imunološkog sistema i digestivnog sistema deteta, izražene su manifestacije alergije na narandžu. Rizična grupa uključuje decu uzrasta od 2 do 7 godina. Pozvani su da pokazuju znake alergijske reakcije u telu:
- dermatitis i košnice, zajedno sa crvenilom i svrabom koji brzo prekrivaju velike površine kože;
- suze i otok sluzokože očiju;
- crevni poremećaji sa dijarejom;
- izliv iz nosa iz trbuha, kijanje ili začepljenje nosa;
- pospanost, letargija, opšti umor;
- često mokrenje i pražnjenje creva;
- jako zavijanje i nadimanje;
- napadi angioedema, bronhospazma i astme u težim slučajevima.

Lečenje alergije na pomorandžu
Samo-lekovi bez konsultovanja sa alergologom opasni su po zdravlje i mogu biti fatalni. Proces dijagnostikovanja alergije uključuje ispitivanje i ispitivanje pacijenta, analizu dijete, uzimanje testa krvi za otkrivanje odgovarajućih antitela na alergen i ispitivanje kože.

Samo lekar može utvrditi alergijsku reakciju na pomorandže kod odraslih i dece. Lekovi će biti propisani za lečenje alergija, a pacijentu će se uputiti da sledi pravilnu ishranu i učestvuje u fizikalnoj terapiji.

Agroinfo.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR