Glas Javnosti

Šerpe i tiganji će izgledati KAO NOVI! Evo kako oprati zagorelo posuđe

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Treba vam sastojak koji najčešće stavljate u kolače

Čak i najvičnijima u kuhinji se ponekada desi da im hrana zagori i da kao rezultat dobiju uništen sud, tvrdokorne mrlje, koje deluju da se nikada neće oprati. Tada većina pribegava grubom ribanju žicom ili agresivnim hemikalijama, ali kao i uvek, rešenje se nalazi tamo gde je i problem nastao – u vašoj kuhinji.


Iako je soda bikarbona višenamensko sredstvo koje osim u ishrani, široku primenu ima i u domaćinstvu kada je reč o čišćenju, još jedna stvar, koju većina ljudi uvek ima u svojoj kući, uklanja tvrdokorne, zagorele tragove hrane na posuđu.


Reč je o prašku za pecivo. Dakle, sve što vam je potrebno da biste u potpunosti i bez imalo muke oprali sud koji je zagoreo, jeste jedna kesica praška koji se najčešće koristi za pripremu kolača.

U zagoreli sud sipajte tri prsta vode, dodajte prašak za pecivo i stavite da ključa. Zagoreli delovi bi trebalo sami da počnu da se odvajaju, a možete se poslužiti i starom četkicom za zube ili namenskom četkom za pranje sudova.


Ukoliko ne uspete iz prvog puta, postupak ponovite, a šerpu ili bilo koji drugi sud potom operite po uobičajenom postupku, sa malo deterdženta i mlake vode.

Primenom ovog trika uštedećete vreme i zagoreli sudovi vam više neće zadavati glavobolje, a uvek će biti blistavo čisti.

Glas javnosti/N07S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR