Glas Javnosti

SEDAM TIPOVA VOZAČA: U kojoj ste grupi-da li ste sveznalica ili filozof?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Da li vas nerviraju drugi vozači do te mere da ćete ih svesno blokirati ili namerno usporiti? Ili ste pak toliko ravnodušni da vas u vožnji ništa de dotiče? Istraživači sa Londonske škole ekonomije i političkih nauka pozabavili su se ovom temom i ustanovili sedam tipova ličnosti vozača. Nije isključeno da jedan čovek objedini nekoliko tipova u sebi, a koji će se probuditi zavisi od konkretne situa

Učitelji - Osećaju potrebu da kolegama u saobraćaju ukažu na greške i uvek očekuju priznanje za svoj trud.

Sveznalice - Oni su uvek u pravu i čućete ih kako superiorno komentarišu loše vozače. A to su svi ostali na drumu, jer samo oni znaju da voze. Nije im strano ni da zamerke drugima dobacuju kroz otvoren prozor.


Takmičari
 - Za njih, život je trka, a tako posmatraju i vožnju. To su oni koji uvek dodaju gas kad pokušate da ih preteknete i zatvaraju prolaz drugim "preticačima". Ispred njih se niko nikad nije uvukao, pa se držite podalje od ovih vozača, jer zbog svog takmičarskog duha često izazivaju nesreće.

Osvetnici - Po metodama su slični takmičarima, ali im se motivi razlikuju. Dok prvog vodi samo takmičarski duh, ovaj je opasniji jer svesno kažnjava vozače koji, po njemu, nemaju saobraćajnu kulturu. Među sredstvima koje koristi su usporavanje ili blokiranje drugog automobila.

Begunci - Njih ćete prepoznati po tome što slušaju muziku ili pričaju telefonom, sa slušalicama obavezno, kako bi pobegli od frustracija koje izazivaju drugi vozači, prenosi portal Ekapija.

Lišeni sujete - Lošu vožnju posmatraće kao rizičnu, ali neće je uzimati k srcu, niti će se svetiti "grešnicima".

Filozofi - Smireni, opušteni i pribrani, na nekolegijalne učesnike u saobraćaju gledaju racionalno, ne dozvoljavajući sebi da se razbesne.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR