Bilo da ste ih obložili limenom folijom ili papirom za pečenje, prljavština se nekako nađe na plehu, ostavljajući vam osećaj kao da gostima na večeri morate da kažete da su čisti! kad god ih izvučete.
Ovaj jednostavan trik za čišćenje u pet koraka garantuje da ćete oprati sve mrlje koje su se u međuvremenu nakupile.
Uzmite svoju prljavu tepsiju i prelijte je ključalom vodom, dovoljno da se napuni do vrha. Ostavite je minut, nemojte čekati da se voda ohladi.
Pospite dovoljno sode bikarbone, fokusirajući se na mesta koja su najprljavija. I to mora biti soda bikarbona, a ne prašak za pecivo, jer je mnogo jača. Na sloj sode bikarbone dodajte sloj soli. Bilo koja vrsta soli će odgovarati, ali kažu da je krupna morska so najbolja.
U praznu bocu sa raspršivačem dodajte belo vinsko sirće ili jabukovo sirće i obilno poprskajte mešavinu sode bikarbone i soli koju ste napravili.
Na kraju, lagano vlažnim sunđerom orbajte svaki centimetar vaše posude. Za to možete koristiti i kuglicu aluminijumske folije, ako nemate ništa drugo pri ruci, ali to je samo ako je vaša tepsija samo metalna i nema poseban premaz.