Glas Javnosti

SAPUN OVDE NE POMAŽE: Ostala vam je boja na rukama od farbanja jaja?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Obično pranje ruku sapunom često ne pomaže.

Domaćice od Velikog četvrtka do Velike subote farbaju uskršnja jaja i onda je njihova kuhinja puna radosti ali i boja. Neke će završiti po šerpama ili po stolu, a neke i na vrednim rukama.

Obično pranje ruku sapunom često ne pomaže, a evo kako da ih očistite od raznih boja.


Neke domaćice koriste rukavice, mada većina baš i ne, pa tako ofarba i svoju kožu. Ipak, nema razloga za brigu jer postoji način na koji možete skinuti boju.

Sirće

Jedan od načina da očistite ruke od boje za jaja je da ih operete sirćetom.

Sipajte malo sirćeta na kožu i blago trljajte četkicom. Takođe, možete da sipate sirće na krpicu ili sunđer i da lagano trljate jer ćete tako tretirati samo obojena mesta na koži, a ne cele šake.

Limun

Presecite limun na pola, iscedite, a na koru sa unutrašnje strane sipajte mao soli i istrljajte kožu na mestima gde je obojena.


Soda bikarbona

Za čišćenje ruku od farbe za jaja može vam pomoći i soda bikarbona. Pokvasite ruke toplom vodom, sipajte sodu bikarbonu na obojena mesta i blago trljajte četkicom dok se farba ne skine.

Jasno vam je da je posle svog ovog trljanja i čišćenja, kao i od sredstava, potrebna neka dodatna nega za vaše ruke. Obavezno ih namažite nekom hranljivom kremom.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR