Glas Javnosti

POJAČANE KONTROLE OBJEKATA: Saveti inspekcije kako da birate meso i jaja u prazničnoj kupovini

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Veterinarska inspekcija je uoči praznika pojačala kontrolu objekata u kojima se proizvodi i prodaje hrana životinjskog porekla i pozvala potrošače da hranu životinjskog porekla kupuju isključivo u registrovanim objektima, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ističe se da objekti u kojima se prodaju proizvodi životinjskog porekla moraju biti odobreni i registrovani u Upravi za veterinu i pod nadzorom veterinarske inspekcije.

„Upozoravamo građane da proizvode životinjskog porekla ne kupuju na otvorenim tezgama ili drugim nedakvatnim mestima, na i van pijačnog mesta, na ulici, sa ciljem kupovine jeftinijeg, često i sa idejom kupovine ‘domaćeg’ proizvoda“, ističe se u saopštenju Ministarstva, piše N1.


Građanima je savetovano da kupuju jaja od registrovanih proizvođača sa jasno istaknutim brojem gazdinstva, da provere deklaraciju proizvoda koji mora da sadrži naziv prizvođača, kontrolni broj objekta i datume proizvodnje u upotrebe, kao i da ne treba kupovati unapred samleveno meso, već treba tražiti da se meso samelje u prisustvu potrošača, osim ako nije originalno upakovano i deklarisano.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR