Glas Javnosti

PLAKALI STE, A NE ŽELITE DA SE TO PRIMETI? Evo šta možete da uradite!

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Svi ponekad plačemo, a posle toga ostaju tragovi na licu koje nije uvek lako prikriti.

Sve se može rešiti sa samo nekoliko jednostavnih trikova, pa čak i bez šminke. Donosimo vam šest najjednostavnijih načina da prikrijete da ste plakali:

  1. Led

Umotajte nekoliko kockica leda u krpu i nanesite na obraze i oči. Hladan oblog će brzo smanjiti otok, a još bolji efekat će imati ako to radite u ležećem položaju.

  1. Krastavac ili čaj

Otečene oči se lako mogu umiriti kolutićima običnog krastavca iz frižidera. Hladnoća krastavaca će zategnuti vene na kapcima i za nekoliko minuta smanjiti otok i osvežiti izgled. Isti efekat će imati i rashlađene korišćene kesice čaja.

  1. Hladna voda

Ako nemate led ili krastavce pri ruci, onda se uvek možete umiti hladnom vodom. Iako će ova tehnika delovati najsporije, crvenilo će nestati.

  1. Puder

Pored očiju, znakovi suza najčešće se manifestuju i na nosu, koji poprimi crvenkastu nijansu. Tu najbolje pomaže puder, a njime možete da prekrijete crvenilo oko očiju, osim ako su beonjače oka crvene, jer će ih puder još više istaći.

  1. Crveni ruž za usne

Uvek se možete osloniti na stari, provereni trik. Jednostavno, prebacite fokus sa očiju na usne, a to ćete najlakše postići jarko crvenim karminom.

  1. Kokosovo ulje

Ovaj popularni kuhinjski proizvod je odličan za umirivanje upaljene i otečene kože. Nežno nanesite malu količinu ulja na područje oko očiju i gledajte kako se crvenilo i otok smanjuju, piše Krstarica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR