Glas Javnosti

Pet dizajnerskih tajni za komotan život u malom prostoru

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Mislite li da je dekorisanje velikog doma impresivno?

Pa, probajte da zamislite sledeću situaciju: morate sve što vam je potrebno da "uglavite" u prostor od 40m2 i manje, a da to izgleda stilizovano i moderno. Da, to je pravi podvig koji nikome ne može lako da padne, pogotovo kada niste ekspert za uređivanje enterijera. Međutim uz nekoliko dobrih i jednostavnih saveta – možete se snaći vrlo lako.
Maksimalno iskoristite vertikalan prostor
Što je manji prostor, to stvari treba kačiti više. Bilo da su u pitanju police, umetnička dela ili ogledala, njihovim postavljanjem u visinu ćete vizuelo povećati prostor. Na primer, možete okačiti ogledalo iznad televizora ili kamina kako biste u potpunosti popunili zid i pogled usmerili ka gore.

Izbegavajte gomilanje stvari
Ono što je bitno da znate jeste da se morate u jednom trenutku oprostiti od nekih stvari. U domu ćete više uživati ako nije "ugušen" stvarima. Na slici možete videti koncept otvorenog prostora za sedenje, koji je odabran umesto trpezarijskog stila. Da je ubačen on, u sobi bi bilo mesta samo za dvosed, što je relativno malo mesta za uživanje i komfor.
 
Viseći elementi
Viseći elementi zauzimaju posebno mesto kod većina dizajnera enterijera. Kako kažu, oni daju prednosti tradicionalnih elemenata bez oduzimanja podnog prostora. Ne plašite se bušenja zida jer se to lako može popuniti i promeniti. Ovakvi elementi takođe daju i luskuznu notu celokupnom enterijeru.

Zatvoreno mesto za odlaganje stvari
Elementi za čuvanje stvari su najbolji kada su zatvoreni jer daju prostoru uredniji izgled i pritom su odlični za ostavljanje predmeta koje ne koristite svakodnevno, a smetale bi vam na (npr.) stolu.
Birajte veći nameštaj
Najgora stvar koju možete uraditi da biste "iskoristili prostor" jeste da investirate u mali nameštaj. Veći nameštaj će vizuelno učiniti da i soba izgleda veće, a pritom je i udobniji!


Glas javnosti/ B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR