Glas Javnosti

PAŽLJIVO ZA PRAZNIKE: Dva najčešća razloga saobraćajnih nesreća za Prvi maj

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Agencija za bezbednost saobraćaja (ABS) apelovala je danas na sve učesnike u saobraćaju da u vreme prvomajskih praznika obrate posebnu pažnju i budu dodatno oprezni, jer se očekuje povećan obim saobraćaja na putevima, putovanja na duže relacije i u turističke centre. Agencija u saopštenju navodi da se može očekivati i veći intenzitet lokalnih kretanja korišćenjem putničkih automobila, povećan bro

Analize koje sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja ukazuju na to da su najčešći faktori nastanka saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima u vreme prvomajskih praznika neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola.

– Agencija apeluje na sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu i postavljenim ograničenjima, kao i da ne voze pod dejstvom alkohola i psiho-aktivnih supstanci. Prvomajske praznike prateputovanja u noćnim uslovima i vožnja pod dejstvom alkohola, naročito mladih lica, te upućujemo apel i roditeljima da učestvuju u organizaciji prevoza svoje dece kako bi praznici protekli bezbedno –  navela je Agencija.


Pešacima i biciklistima savetuje se da prilikom kretanja, pogotovu u jutarnjim i večernjim satima, nose svetliju i uočljiviju odeću, budu adekvatno osvetljeni, budu oprezni u saobraćaju, kao i da poštuju saobraćajne propise.

– Mopedistima i motociklistima Agencija savetuje da se adekvatno pripreme za putovanja, koriste zaštitnu opremu i da obrate pažnju na vlažnost kolovoza pogotovu u jutarnjim i večernjim časovima, da poštuju propise, da ne pretiču kolone vozila i da budu strpljivi. Neophodno je i da svi vozači i putnici upotrebljavaju sigurnosne pojaseve, ispravno prevoze decu u adekvatnim auto-sedištima za decu. Roditelje pozivamo da posebno vode računa o bezbednosti svoje dece u saobraćaju – saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja i svim učesnicima u saobraćaju poželela bezbedne praznike, prenosi Ozon media.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR