Glas Javnosti

OVU STVAR UVEK ZADRŽITE ZA SEBE: Nemojte je govoriti čak ni najbližima

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti / espreso

Trenutak kada dobijemo neku ideju je zaista dragocen, iako ga često zanemarimo.

Koliko vaših ideja je ostalo nerealizovano, a verovali ste u njih? Koliko njih ste odložili za neka bolja vremena, a onda zauvek ostavili u zaboravu? Prava ravnoteža je kada su naše misli, ideje, želje i dela usklađeni – to nas vodi ka ostvarenju snova.

Sigurno ste više puta dobili sjajnu ideju i krenuli odmah da pričate o njoj i delite je s drugima. Umesto da energiju rasipate na priču bez konkretne akcije, bolje je usmeriti je ka unutra. Ne pričajte o svojim idejama prebrzo. Kada dođe pravo vreme, delićete plodove svog rada s drugima. Budite ‘tvrdoglavi’ oko svoje ideje, a fleksibilni oko detalja njene realizacije, piše Thoughtcatalog, a prenosi Sensa.

Zašto bi ideje trebalo, bar u početnoj fazi, sačuvati samo za sebe:

Nisu svi poznanici toliko optimistični i mogu ugroziti vašu motivaciju, a ona vam je sada najpotrebnija kako biste započeli korake ka realizaciji. Neće svi razumeti vašu ideju, što vam može odvratiti pažnju ili učiniti da se osećate nesigurno.

Ako ste upravo dobili ideju, dajte sebi vremena da je usavršite i preispitate okolnosti. Uživajte malo u svom svitu mašte, a da taj svet niko ne uzdrma.

Podelite svoju ideju prvo samo sa sobom, izgovorite je naglas, osvestite je. Kada se osećate spremni, podelite svoju ideju sa svetom. Retko što se u životu događa preko noći.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR