Glas Javnosti

OVO SVE DOMAĆICE TREBA DA ZNAJU: Zašto je dobro da stavite kašiku u posudu sa brašnom?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Brašno privlači vlagu, što znači da se može vrlo brzo pokvariti. Međutim, postoje načini da se to spreči.

Kako biste sprečili najezdu moljaca, kad donesete brašno  kući, najpre ga stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći kako biste ubili eventualna jajašca, a evo i drugih korisnih saveta:

Teško je odupreti se sniženjima i akcijama, ali pokušajte da kupite onoliko brašna koliko mislite da možete iskoristiti u sledećih nekoliko nedelja. Brašno privlači vlagu što znači da se može vrlo brzo pokvariti.


Najlakši način da održite svežinu brašna i zaštitite od insekata je da ga prebacite u plastične ili staklene posude sa hermetičkim zatvaračem. Skladištenje u papirnim kesama može lako uzrokovati vlagu i tako pokvariti brašno.

Možda se sećate iz detinjstva kako je i vaša baka ili mama ostavljala kašiku u brašnu. Ovaj stari trik koristio se kad se brašno čuvalo u špajzu. Inače, brašno je najbolje držati u staklenim posudama, a ako mu se doda metalna kašika pomoći će u čuvanju brašna od štetočina.

Umesto kašike možete koristiti i aluminijumsku foliju: od nje oblikujte kuglicu i ubacite u brašno.

Ne ostavljajte posudu sa brašnom na svetlom mestu. Toplota i sunčeva svetlost mogu da uzrokuju kvarenje brašna. Umesto toga, pronađite mesto udaljeno od izvora toplote u stanu.

Ako vam se dogodi da kupite više brašna nego što možete iskoristiti u nekoliko nedelja, napravite mesta u frižideru ili zamrzivaču. Ne zaboravite da ga prethodno stavite u hermetički zatvorene posude. Ovakvo sačuvano brašno može da traje i do godinu dana.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR