Glas Javnosti

OVO NE IDE U MIKROTALASNU: Četiri namirnice koje nikada ne bi trebalo da podgrevamo

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Podgrevanje hrane postalo je česta navika svim onim ljudima koji nemaju dovoljno vremena za svakodnevnu pripremu obroka.Ipak, ne reaguju sve namirnice dobro na podgrevanje, bilo zbog načina na koji reaguju s bakterijama dok se čuvaju ili zbog proteina koji se razgrađuju tokom kuvanja.

Kako objašnjavaju dijetetičari, namirnice koje nije pametno podgreavati uključuju:

  • piletinu
  • pirinač
  • krompir
  • pečurke

Naime, ako ove namirnice duže ostanu na sobnoj temperaturi, njihove pore se postepeno razmnožavaju i time mogu proizvesti otrove koji uzrokuju povraćanje ili proliv, a podgrevanjem pirinča nećemo se rešiti tih otrova, prenosi N01S.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR