Glas Javnosti

Osam ISTINA koje bi trebalo da znate pre nego što izađete s RAZVEDENIM MUŠKARCEM!

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Koliko god zabavljanje s razvedenim muškarcem nije lako, na neke stvari morate biti spremni.

Zabavljanje sa nekim ko prolazi kroz razvod može biti baš teško. Ali što ste stariji, veća je verovatnoća da biste mogli da izlazite s razvedenim muškarcem.

Iako vam se to može činiti kao čudna stvar za razmatranje budući da je razveden čovek dokaz jednog neuspelog braka, neophodno je fokusirati se na pozitivne aspekte situacije.

Na primer, zabavljanje s momkom koji je prethodno bio oženjen dokazuje da muškarac ima sposobnost i spremnost da se posveti jednoj osobi.

1. Morate da procenite da li je pravi trenutak

Kada je posredi izlazak s nekim ko prolazi kroz razvod, tajming je sve. U stvari, možda ćete se čak i iznenaditi koliko veliku razliku može da napravi samo nekoliko meseci.

Viđanje s muškarcem koji je u ranoj fazi razvoda mnogo je teže nego izlaženje sa nekim ko je skoro završio s procesom. Pošto će proživeti puno emocija dok se nosi s razvodom, biće mu teže da započne novu, zdravu vezu sa vama.

Koliko god mislio da je spreman da nastavi dalje, velike su šanse da će razdvajanje biti teže nego što je zamišljao. Jednostavno rečeno, ako je trenutak pogrešan, veza neće funkcionisati.

2. Morate biti dovoljno sigurni u sebe da biste čuli sve o bivšoj ženi (i dobro i loše)

Niko ne voli da sluša svog partnera kako priča o svom bivšem, ali ako vaš momak prolazi kroz razvod, velike su šanse da ćete čuti o njemu mnogo.

Koliko god to može da bude nezgodno iskustvo, pokušajte da se stavite u njegovu kožu. Ako ste prolazili kroz događaj koji vam je promenio život, verovatno biste želeli da razgovarate o tome i sa njim.

U ovom slučaju, najbolje što možete da uradite jeste da saslušate šta on želi da podeli sa vama, a zatim da nastavite dalje. Nemojte preterano analizirati ono što vam govori i ne budite pod stresom kada se čini da je fokusiran na svoju bivšu.

Možda se čini da je ona uvek u fokusu njegovog uma, ali pokušajte da sagledate širu sliku i razmotrite trenutnu situaciju. Takođe, pokušajte da izbegnete preterivanje u razgovorima o njegovoj bivšoj ili razvodu – vi ne želite da vas vaš muškarac smatra terapeutom.

3. Moraćete da izbegavate da postavljate pitanja o njegovoj bivšoj

Prirodno je da ste radoznali o prošlosti vašeg partnera, ali sad nije vreme za kopanje po detaljima. Izbegavajte da postavljate pitanja o njegovoj bivšoj ili da ih uhodite na društvenim mrežama. On će vam reći šta želi da znate o njima i može izostaviti određene detalje dok mu ne bude prijatnije da o njima razgovara.

Zapamtite, vaš muškarac pokušava da se odmakne od te osobe, tako da stalno podsećanje na njegovu bivšu nije dobra ideja. Možda ćete ga u budućnosti naterati da iznese detalje, ali zasad ostavite to sa satrane.

4. Moraćete da se oduprete požurivanju

U ovom trenutku njegovog života možda će mu biti teško da vam se potpuno otvori – a to je nešto što jednostavno morate prihvatiti upravo sada. Vaš čovek je na emotivnom toboganu i njegov gard je verovatno znatno pojačan. Važno je poštovati njegova osećanja i imati razumevanja kada je distanciran.

Budite spremni da se krećete sporijim tempom sa njim, čak i ohrabrujte to. Ne želite da on žuri sa vama kako bi nadoknadio ono što je upravo izgubio. Umesto toga, dajte sebi vremena i ako to između vas ima izgleda da uspe, izgradite čvrstu osnovu pre nego što pređete na sledeći nivo.

5. Verovatno ćete se osećati neprijatno s njegovim prijateljima i porodicom

Kada se zabavljate sa nekim ko prolazi kroz razvod jeste da ste vi novi na slici, tako da to može imati posledice. S obzirom na to da je ranije bio oženjen, njegovi prijatelji i porodica poznaju njegovu bivšu ženu. Ako se ona sviđala tim ljudima, možda se osećate nepoželjno ili neprihvaćeno.

Nemojte se uvrediti. Koliko god da se osećate kao da vas svi ovi novi ljudi osuđuju, velike su šanse da samo štite svoje voljene. Oni znaju kroz šta je prošao i ne žele da ga ponovo vide povređenog.

Dajte im vremena. Ako ostanete dovoljno dugo, oni će se zainteresovati za vas.

6. Verovatno ćete morati da upoznate njegovu bivšu ženu

Ako on i njegova bivša imaju decu, kućne ljubimce ili druge zajedničke obaveze, velike su šanse da ćete se u nekom trenutku ukrstiti sa bivšim. To će, bez sumnje, biti zaista nezgodno iskustvo, ali kada se dogodi, važno je biti prijateljski nastrojen i ljubazan.

U zavisnosti od toga kako i zašto se brak završio, možda ćete otkriti da je njegova bivša i dalje veoma ogorčena zbog situacije. Ako je to slučaj, verovatno neće biti vaš veliki obožavalac. Čak i ako su prema vama grubi ili omalovažavajući, budite uljudni i prijatni. Možda ćete želeti da se spustite na njihov nivo, ali ako se izdignete iznad toga, to će olakšati situaciju momku koji vam se sviđa i on će vas ceniti zbog toga.

S druge strane, ako je njegova bivša apsolutno divna, nemojte ni s njom postati najbolja drugarica. To će samo učiniti stvari neprijatnim za sve vas.

7. Moraćete da ga zamolite da bude potpuno iskren prema vama

Velike su šanse da vam neće otvoreno reći kada mu slučajno nedostaje bivša ili da ga razvod boli. Budite dobar partner i ohrabrite ga da bude potpuno iskren prema vama. Dajte mu do znanja da može da podeli svoja osećanja – bez osuđivanja.

Dajući svom partneru priliku da se izrazi, učinićete čuda za vašu vezu. Kako je već pomenuto, važno je izbegavati ulogu terapeuta, ali to ne znači da ne bi trebalo da vam kaže kada ima težak dan. Biti saosećajan poverenik neće proći nezapaženo.

8. Moraćete ponekad da pustite da sam reši stvari

Kada izlazite s muškarcem koji prolazi kroz razvod, najvažnija stvar koju treba da uradite jeste da držite oči otvorene i svoja očekivanja pod kontrolom. Mnogo toga se dešava u njegovom životu, pa očekujte od njega da bude zauzet sastancima na sudu, sastancima sa advokatima i drugim obavezama koje može imati iz svog prethodnog braka.

Budite svesni činjenica veze. Na primer, ako ima decu, znajte njegov raspored kada ih viđa. Ako uđete u vezu nadajući se spontanom sastanku za vikend, a on je posvećen klincima koji trče od fudbala do klavira, onda ćete biti razočarani.

Zapamtite, koliko god bilo teško izlaziti sa muškarcima koji prolaze kroz razvod, vaš partner se takođe može teško prilagoditi. Dajte sve od sebe da budete ljubazni i pažljivi.

Glas javnosti / P40S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR