Glas Javnosti

Novi Volkswagen Golf R 20 Years najsnažnija verzija Golfa ikad

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Kao što ime govori, napravljen je da proslavi 20 godina Volkswagenovog R Performance odeljenja

Model je baziran na standardnom Golfu R, ali je ovde 2,0 litarski turbo motor pojačan na 333 KS. Motor je uparen sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom, a tu je i pogon sva četiri točka prenosi autoblog.rs.


Sem toga, predviđeni su i sportski Akrapovičev sportski izduvni sistem od titanijuma, modifikovani DSG menjač kako bi dao „primetnu povratnu informaciju prilikom prebacivanja u viši stepen“, Lapiz Blue ili bela boja eksterijera, 19-inčni Estoril aluminijumski točkovi (dostupni i u sjajnoj crnoj boji), gume Michelin Pilot Sport Cup 2, retrovizori u kontrastnoj boji u odnosu na ostatak vozila (plavi na belim automobilima, crni na plavim vozilima), „20“ oznake na vratima, detalji od ugljeničnih vlakana u unutrašnjosti, kao i plavi „R“ logo na volanu.



Golf R 20 Years Edition će se prodavati u Evropi i Australiji, pri čemu će u Evropi početi da se primaju narudžbine od 2. juna. 

Očekujte cenu od 50.000 funti, ili skoro 59.000 €.

Golf R 20 Years će se proizvoditi kao ograničeni model do sredine 2023., no Volkswagen tek treba potvrditi proizvodne brojeve.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR