Glas Javnosti

NISTE ZNALI DA LIMUN BEZ PROBLEMA ČISTI ČAK I OVO: Pomešajte ga sa JEDNIM SASTOJKOM i rešite se PROBLEMA

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Evo kako da upotrebite ovaj citrus u svom domu

Limun se može upotrebiti u velikom broju recepata, iscediti u čaj, a njegov sok može se koristiti za osvežavajuće i zdravo piće. Međutim, ovde se ne završava njegova korisnost.

Ovaj magični sastojak nam može pomoći i da očistimo neke stvari u svom domu.

Evo kako da upotrebite ovaj citrus da osvežite i očistite svoju kuću.

1) Očistite slavinu

Presecite limun napola i upotrebite ga kao sunđer. Utrljajte ga na slavinu i sperite kako biste dobili izuzetan sjaj.

2) Pročistite vazduh

Ubacite isečeni limun u lonac ključale vode ili ga isecite i stavite u činiju sode bikarbone i smestite to u sobu koju želite da osvežite.

3) Operite plastične posude

Svi u kući imamo plastične posude u kojima čuvamo hranu, pa verovatno znate koliko su one teške za pranje. Limun će vam olakšati posao. Potopite prljave posude u činiju ili u sudoperu punu vode i naspite u to limunov sok, koji će se rešiti ulepljene prljavštine.

pixabay
foto: Glas javnosti

4) Očistite radnu površinu

Limunov sok pomešan sa vodom u bočici sa sprejom čini čuda za prljave radne površine u kuhinji. Dovoljno je da prsnete samo malo ove mešavine na prljavu površinu i da je obriršete krpom.

5) Perite i izbelite odeću

Ako hoćete da vaša bela odeća vrati svoju staru belinu, dovoljno je da tokom pranja dodate u mašinu za veš 120 mililitara limunovog soka i videćete kako magično deluje.

6) Očistite daske za sečenje

Masnoću i bacile sa svojih drvenih ili plastičnih dasaka za sečenje najlakše ćete ukloniti ako natrljate polovinu limuna direktno na njih. Ostavite ih malo da upiju sok koji je limun ispustio, a onda ih sperite toplom vodom.

pixabay.free
foto: Agroinfo.rs

7) Uklonite buđ

Napravite pastu tako što ćete pomešati sok od limuna i so. Pastu utrljajte na sve buđave ili masne površine, na pločice, radne površine, šporet i druga mesta koja su umazana ili buđava.

8) Lakše operite mast sa sudova

U tečnost za sudove dodajte limunov sok, koji će vam olakšati pranje masnih lonaca i šerpi.

9) Očistite WC šolju

Pomešajte boraks (natrijum borat) sa sokom od limuna kako biste napravili moćno sredstvo za čišćenje WC šolje. Osim što će se sijati nakon što je izribate, limun će za sobom ostaviti i fantastičan osvežavajući miris.

10) Osvežite frižider

Da bi vam frižider mirisao sveže, ostavite polovinu limuna u njemu. Samo je stavite na tanjir bilo gde i on će pokupiti sve druge mirise i raširiti svoj. Zamenite ga posle nedelju dana.

pixabay
foto: Glas javnosti

11) Operite ruke

Ako ste prilikom pripreme obroka seckali mnogo luka, sigurno vam neće biti lako da uklonite taj miris sa prstiju. Ali to je slučaj samo ako ne upotrebite limun – možete ga pomešati sa vodom ili sa sapunom i uspećete da iskorenite nepoželjan miris.

12) Otpušite odvode

Otpušite slivnike tako što ćete u njih nasuti sodu bikarbonu, a odmah nakon toga i limunov sok. Ostavite ih neko vreme da deluju, pa ćete videti koliko će odvodi bolje da vam „dišu“.

pixabay.com
foto: Glas javnosti

13) Očistite ogledala i prozore

Sve što vam treba za temeljno čišćenje prozora i ogledala je malo limunovog soka. Osim što će se presijavati, lepo će i mirisati kada završite sa čišćenjem.

Glas javnosti / Espreso

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR