Glas Javnosti

NE BACAJTE KORU OD KRASTAVCA : Sa njom možete i više nego što mislite

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti / espreso

Mnogo je korisnija nego što bi vam palo na pamet

Znate li zbog čega je sve korisna kora krastavca?

Mnogo toga što krastavac čini hranljivim nalazi se u kori. Jedan veliki, neoljušteni krastavac sadrži 62 posto dnevnog preporučenog unosa vitamina K. On je potreban za aktivaciju nekih proteina uključenih u procese zgrušavanja krvi, a nije zanemarljiva i njegova uloga u metabolizmu kostiju i drugih tkiva.

Takođe, veliki krastavac s kog nije uklonjena koža sadrži 6% dnevne vrednosti vitamina A i 14% dnevne vrednosti za vitamin C, što zapravo znači da je sjajan saveznik pri očuvanju zdravlja imunog sistema.
sliced cucumber on black textile

Iz njega se može dobiti i dnevna doza vitamina B, a tiamin, riboflavin, B6 itd. opskrbljuju telo energijom koja je potrebna da bi funkcionisali srce, mozak...

Kora krastavca je dobra i u prehrani, ali moramo paziti da bude dobro oprana. Ako, ipak, više volite oguljene krastavce, treba da znate da koru ne morate baciti, već je narendanu možete mešati sa sirom, senfom, drugim povrćem...

Osim toga, trik sa korom krastavca biće sjajan ako imate decu, pa treba da uklonite trag bojica sa zida, ili markera, flomastera... Sve što treba jeste da spoljašnjom stranom kore istrljate umazanu površinu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR