Glas Javnosti

NAUČITE PRAVILAN NAČIN: Kako da primite poklon?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Davanje poklona je umetnost, ali ništa manje veština ne traži primanje poklona. Ako ste od onih koji u trenutku dok primaju paket razmišljaju šta tačno treba da kažu i kako da reaguju ako im se dar ne svidi, možda vam pomognu sledeći saveti.

Dok primate poklon, prvo se zahvalite. To vam zvuči čudno, ali mnogi zaborave bonton u ovoj situaciji. Pre nego što se bacite na cepanje papira, pročitajte čestitku ako je tu, jer time drugoj strani signalizirate da vam je važniji znak pažnje nego materijalna vrednost dara. Ako slavite rođendan ili neku drugu priliku u većem društvu, obavezno otvorite poklon na licu mesta, kako biste pokazali poštovanje prema darodavcu (osim ako vam nije dao izričita uputstva da poklon otvarate nasamo).

Samo "hvala" nije dovoljno, moraćete da kažete nešto o poklonu, da bi se darodavac bolje osećao. Malo entuzijazma nije na odmet čak i ako ste ugledali šerpu umesto očekivane haljine. Umesto zbunjenog pogleda koji govori "Odakle ti ideja da mi kupiš šerpu, kad ja ne kuvam?", kažite nešto simpatično poput "Ovo će me motivisati da otkrijem još jednu prostoriju u kući", piše portal Ekapija.


Uvek imajte na umu da se računa nečiji trud, a ne sam poklon. Neko je odvojio vreme da pronađe ono što misli da je pravi poklon za vas, da ga upakuje, napiše posvetu. Zato se potrudite da uzvratite pravom reakcijom da ne biste i sebe i onog koji poklanja doveli u neprijatnu situaciju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR